Un muzeu dedicat câinilor din rasa teckel se va deschide în Bavaria

Un muzeu dedicat câinilor din rasa teckel se va deschide săptămâna viitoare în oraşul german Passau (sud), unde iubitorii acestor îndrăgiţi câini de vânătoare cu corpul alungit şi picioarele scurte vor putea admira 2.000 de exponate, de la o pâine în formă de câine la o imensă statuetă aurită, care aduc aminte de această rasă, informează Reuters.

Doi proprietari de teckel, în trecut florari, şi-au părăsit locurile de muncă pentru a deschide acest inedit muzeu în Bavaria, primul – potrivit spuselor acestora – dedicat acestei rase, pe care l-au creat de la zero în doar trei luni. În muzeul găzduit pe o suprafaţă de peste 80 de metri pătraţi pot fi admirate timbre cu câini, imprimeuri cu motive canine, jucării realizate manual şi figurine de porţelan.

Printre fanii acestei îndrăgite rase – una dintre cele mai vechi şi mai îndrăgite din Germania – s-au numărat personalităţi precum Pablo Picasso, Marlon Brando, fostul preşedinte american John F. Kennedy, omul de ştiinţă Albert Einstein şi chiar Napoleon.

Seppi Kueblbeck şi Oliver Storz, cei doi germani care au avut iniţiativa acestui muzeu, povestesc că de-a lungul anilor au strâns numeroase obiecte de colecţie dedicate acestei rase, însă impulsul decisiv de a deschide un muzeu le-a venit odată cu achiziţionarea unei colecţii ample a unui punkist belgian.

Muzeul îşi va deschide porţile luni.

Articole din aceeasi categorie