Un festival pentru toate vârstele

Festivalul Internaţional de Teatru de la Turda vine cu momente artistice pentru toate vârstele. Am pregătit surprize pentru adolescenţi, aceştia fiind o categorie importantă a publicului nostru. Avem trei spectacole la care îi aşteptăm să se bucure de teatru – ne-au spus organizatorii.

Sâmbătă, 9 septembrie, la ora 19, se va juca spectacolul „Copii răi” în regia Geaninei Hergheligiu, o reprezentaţie a Teatrului Arte Dell Anima, la fosta Fabrică de BERE, Piaţa Romană nr 17. „Copii răi” de Mihaela Michailov este inspirat dintr-un caz real, un spectacol-manifest al generaţiei „copy-paste”, al generaţiei „la un click distanţă” împotriva sistemului educaţional din şcoli, dar şi de acasă, un spectacol acut, necesar, care induce publicului teme clare de reflecţie şi acţiune.

„Toatele lucrurile minunate“ este un spectacol despre depresie şi despre cât de lung este drumul până la cei pe care îi iubim. Bazat pe poveşti adevărate şi inventate. Este un spectacol ce mizează pe interactivitate. Poate fi vizionat în data de 13 septembrie, ora 18 la fosta Fabrică de BERE, Piaţa Romană nr 17, un spectacol în regia lui Adrian Roman de la Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea.

Luni, 11 septembrie, ora 17, publicul tânăr e invitat să râdă cu poftă la „Impro Patzan Show” un spectacol de improvizaţie al Asociatiei Centul Multimedia Studio Act Oradea; spaţiul pentru buna dispoziţie va fi la Tour Dart, str. Republicii nr 14. Un spectacol în care actorii se folosesc de programa şcolară, pe baza jocului şi a improvizatiei dezvoltă exerciţii scenice pline de haz. Un super show de improvizaţie la care râzi inteligent! Fiecare spectacol de improvizaţie este unic şi irepetabil. Şi bineînţeles, cel mai fain show e ăla de la care ai lipsit! Acest spectacol este recomandat persoanelor cu simţul umorului!

„Festivalul Internaţional de Teatru de la Turda trebuie să devină un reper cultural. Avem ambiţii mari. Cu siguranţă comunitatea turdeană va culege roadele în anii ce vor urma. Anul acesta avem spectacole pentru toate gusturile şi pentru toate vârstele. Vă recomand să nu rataţi nici un spectacol. Sunt unele dintre cele mai bune spectacole care există la ora actuală pe piata culturală” , a declarat managerul teatrului, Cătălin Grigoraş.

Bilete pot fi achiziţionate de la agenţia teatrului sau online de pe www.tomtix.ro.

M.B.

Articole din aceeasi categorie