Un deputat clujean îi cere şefului DIICOT anchetarea lui Dragnea

Prin intermediul unei scrisori deschise, deputatul USR, Emanuel Ungureanu, atrage atenţia asupra unui număr ridicat de suspiciuni existente în spaţiul public la adresa preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. „Dezvăluirile din ultimele luni, ca şi propriile declaraţii publice ale domnului Dragnea ridică numeroase semne de întrebare asupra posibilităţii ca acesta să facă parte dintr-un grup infracţional organizat care a spoliat în mod regulat statul român. Ţinând cont de funcţiile importante ocupate de-a lungul vremii de către Liviu Dragnea, de faptul că este preşedintele PSD, principalul partid din cadrul coaliţiei guvernamentale, şi mai ales de faptul că ocupă momentan a treia poziţie în organizarea statului român, cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor, consider că este necesară deschiderea unei investigaţii oficiale a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism”, afirmă Ungureanu, într-o scrisoare deschisă adresată şefului DIICOT, Daniel Horodniceanu şi transmisă presei clujene.

În documentul menţionat, Ungureanu arată că sesizarea sa porneşte de la o serie de articole publicate de către RISE Project, o comunitate de jurnalişti, programatori şi activişti a căror activitate profesională este investigarea crimei organizate şi actelor de corupţie din România. „Conform acestor articole, Liviu Dragnea ar fi implicat în mai multe afaceri de corupţie care au ca epicentru compania SC Tel Drum SA. Această entitate comercială este o fostă regie de stat care a fost privatizată şi a ajuns în mâna unor acţionari necunoscuţi. De-a lungul anilor, Tel Drum a primit de la statul român, chiar şi sub semnătura lui Liviu Dragnea, numeroase terenuri şi contracte de sute de milioande de euro. În seria articolelor publicate de către Rise Project este citat un document care se presupune a fi redactat de către Direcţia Generală de Poliţie Internă a Ministerului de Interne în care se menţionează că Liviu Dragnea ar fi parte dintr-o «reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ» constituită cu scopul de a frauda fonduri europene şi guvernamentale”, arată deputatul clujean, precizând că în documentul menţionat, Liviu Dragnea ar fi identificat ca fiind cel care deţine pachetul majoritar de acţiuni al companiei SC Tel Drum SA, beneficiară a unui număr uriaş de contracte cu statul.

Potrivit lui Ungureanu, chestionat de presă, în legătură cu acestă problemă, Dragnea ar fi spus că „Totul pleacă de la Soros, de la răul ..pe care vrea să-l facă în această ţară şi nu numai în această ţară. (…) E o certitudine că e o chestiune foarte organizată”, susţine Ungureanu. În opinia acestuia, această declaraţiei este una deosebit de gravă. „Fie domnul Dragnea încearcă să creeze o perdea de fum în spatele căreia să-şi poată ascunde actele ilegale, fie are informaţii concrete conform cărora George Soros desfăşoară activităţi ilegale care pot aduce atingere statului român. În ambele cazuri cred că este necesară o investigaţie a celor de mai sus plecând de la premisa că cele afirmate de Liviu Dragnea nu se încadrează în categoria declaraţiilor politice de vreme ce acuză de implicare în afacerile statului român o persoană despre care nu există dovezi publice că ar fi încercat în vreun fel să-l atace pe preşedintele Camerei Deputaţilor. În consecinţă, cer DIICOT să considere această declaraţie o sesizare oficială în ceea ce priveşte informaţiile legate de afacerile desfăşurate de către Liviu Dragnea şi să lămurească prin intermediul unei investigaţii oficiale dacă preşedintele Camerei Deputaţilor se află în spatele unor acţiuni care au depăşit limita legalităţii”, cere Emanuel Ungureanu.

A.S.

Articole din aceeasi categorie