UBB: Concurență record la admitere

Aproape 19.000 de candidați și-au depus dosarele de înscriere pentru cursurile de licență și master la zi și la distanță la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – informează reprezentanții universității.

Potrivit acestora, cea mai căutată specializare a fost cea de Media digitală din cadrul Facultății de științe Politice, Administrative și ale Comunicării, unde concurența a fost de 26 de candidați pe un loc. Concurențe foarte mari au fost înregistrate și la specializările Contabilitate și informatică de gestiune (10.75 candidați/loc), Informatică economică (10.37 candidați/loc), Psihologie (9.95 candidați/loc), Japoneză (9.54 candidați/loc). Pe pozițiile următoare se situează specializările Informatică (8.14 candidați/loc), Administrarea afacerilor (7.52 candidați/loc), Management (6.66 candidați/loc), Teatru  (6.15 candidați/loc), Limba coreeană (5.8 candidați/loc), Drept (5.26 candidați/loc).

Universitatea Babeș-Bolyai a pus la dispoziția absolvenților de liceu, dar și a celor care au terminat deja o facultate și doresc să-și continue studiile peste 8.300 de locuri bugetate și aproximativ 18.000 de locuri cu taxă, atât la nivel licență, cât și la nivel master.

Următoarea sesiune de admitere la Universitatea Babeș-Bolyai va începe în 10 septembrie.

M. T.

Articole din aceeasi categorie