Turul orașului Gherla, pe bicicletă

Sezonul de toamnă înseamnă, în municipiul Gherla, şi intensificarea acţiunilor biciclistice. Având în vedere că în oraş sunt mulţi amatori de mişcare cu biciclete, în această perioadă se organizează tot mai multe competiţii. Într-un mediu tot mai poluat, deplasarea cu bicicleta pare a fi cea mai la îndemână soluţie pentru mișcare.

În cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 (director prof. Liliana Pop) s-a dat deja mobilizarea. Nu mai puţin de  80 de elevi din clasele V-VIII, care posedă o bicicletă, au fost încântaţi să facă un tur al oraşului, însoţiţi de cadre didactice, dar şi de părinţi. Copiii au fost entuziasmați, cu atât mai mult cu cât au avut o maşină a Poliţiei Rutiere, alături. Atât de mare a fost satisfacţia, încât la revenirea la şcoală, cu toţii au solicitat încă un tur.

Animatorul şi principalul organizator al acţiunii a fost şi de această dată prof. Dorel Verde, care ne-a  declarat: „Noi venim să promovăm mersul cu bicicleta, în aer curat.   Am ieşit azi cu zeci de copii la o tură prin oraş, să ne vadă lumea, să ştie că existăm în trafic, că avem şi noi drepturile noastre şi că mersul pe bicicletă este sănătos!“.  Da, tot ce este sănătos, este bine să încurajăm, iar dascălul de educaţie fizică din Gherla asta face, de peste 40 de ani!

Plutonul de biciclişti a fost însoţit de patrula şcolară, formată din biciclişti cu rezultate excelente la concursuri naţionale. La final, toţi participanţii au fost răsplătiţi cu dulciuri, din partea Primăriei Municipiului Gherla.

Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gherla este în top 5 la nivel naţional, după rezultatele  excelente obţinute la concursurile naţionale de educaţie rutieră. În nou an de învăţământ elevii au invitaţii la competiţii în toată ţara – la Arad şi Alba-Iulia, în această toamnă, iar în primăvară, în Bihor, Dâmboviţa şi Caraş-Severin. Program încărcat pentru tinerii ciclişti din Gherla.

SZ.Cs.

 

Articole din aceeasi categorie