#TurdaDecide – Lista proiectelor câştigătoare!

Municipalitatea turdeană a desemnat proiectele care vor primi finanţare în cadrul programului „#TurdaDecide”. După 21 de zile în care toţi cetăţenii Turzii au avut posibilitatea să-şi voteze proiectul favorit, în prima ediţie #Turdadecide 2019, au fost exprimate un număr total de 15.755 de voturi, dintre care 2.277 de voturi online şi 13.478 de voturi offline. Principalele categorii pentru care s-au depus proiecte sunt: Spaţii verzi, locuri de joacă, alte spaţii publice amenajate; Infrastructură (zone pietonale, alei, scuaruri, trotuare, aliniamente stradale); Infrastructură educaţională şi culturală; Sănătate; Alte domenii de interes pentru cetăţeni.
Din 62 de proiecte eligibile pentru finanţare, ca urmare a votului cetăţenilor, în limita bugetului de investiţie alocat, se evidenţiază nouă câştigători: #81. Centru pentru iniţiative de tineret, Voluntariat şi Implicare în Comunitate; #43. Verde pentru educaţie la ªcoala Horea, Cloşca şi Crişan; #40. Reamenajare curte/spaţiu de joacă Grădiniţa cu PP Sfânta Maria; #64. Amenajare curte de joacă structura nr. 1 – Gradiniţa cu PP Sfânta Maria; #60. Amenajare spaţiu de joacă Grădiniţa cu PP „Prichindelul Isteţ”; #82. Amenajarea spaţiului verde şi a locului de joacă, strada Punţii, nr. 25; #65. ªansa la viaţă prin donare de sânge; #50. 10 paşi pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii – bloc C6 şi bloc C7; #10. Amenajarea terenurilor din proximitatea blocului D1, strada Constructorilor, nr. 2.
„Doresc să felicit în primul rând titularii proiectelor depuse pentru implicarea de care au dat dovadă în această iniţiativă a administraţiei locale. Ei sunt primii care au reuşit să identifice problemele cu care se confruntă comunitatea locală şi au reuşit să vină cu soluţii de rezolvare ale acestora. De asemenea, după centralizarea tuturor informaţiilor, constat cu entuziasm faptul că foarte mulţi cetăţeni turdeni au răspuns pozitiv prin vot acestui proiect de interes comun pentru noi toţi. Nu în ultimul rând, doresc să felicit câştigătorii de anul acesta pentru mobilizarea extraordinară pe care au avut-o şi le doresc mult succes în implementarea proiectelor lor.
Implicarea cetăţenilor în proiectul #Turdadecide este dovada faptului că Turda creşte, se maturizează şi se dezvoltă o nouă formă de responsabilizare pe care noi toţi trebuie să ne-o asumăm. Numai împreună vom putea duce acest oraş la nivelul la care ne dorim şi ştim că se cuvine să fie. Datorită implicării extraordinare a comunităţii în proiectul de bugetare participativă #TurdaDecide, la prima sedinţă de Consiliu Local voi depune un proiect de hotărâre prin care să suplimentăm finanţarea pentru a realiza primele 20 de proiecte depuse.” a declarat primarul Matei Cristian.
Perioada de implementare a proiectelor începe astăzi, 6 mai, având ca termen de finalizare sfârşitul acestui an.

Articole din aceeasi categorie