Turda în sărbătoare între 17-19 august

A XVIII-a ediţie a Zilelor Municipiului Turda va avea loc în perioada 17- 19 august. Timp de trei zile oraşul va fi animat de concerte, expoziţii, concursuri, spectacole în stradă, recitaluri gastronomice, manifestări sportive, proiecţii de film, după un program perfectat de Primăria Turda, în colaborare cu mai mulţi parteneri şi sponsori. Festivalul se va desfăşura în mai multe locuri din oraş şi va cuprinde peste 50 de evenimente.
Deschiderea oficială va debuta în 17 august la ora 10 când turdenii vor putea admira în zona pietonală din centrul oraşului o expoziţie auto şi una de biciclete. Totodată, pentru cei mici a fost organizat în Parcul Central o zonă de distracţii cu tiroliană, tobogan, escaladă, trenuleţ electric, maşinuţe electrice, ateliere (re)creative şi divertisment, căsuţa cu poveşti, poveşti animate cu marionete, statui vivante. Tot în Parcul Central se va desfăşura Târgul de Produse Tradiţionale iar Asociaţia Columbofilă Porumbelul 2003 va prezenta rase de porumbei, iepuri şi găini. De la ora 11,30, în premieră în cadrul Zilelor Municipiului Turda, în zona pietonală din centrul oraşului va fi organizat un carnaval. Ziua de vineri 17 august va continua cu Festivalul de bucătărie turdeană şi cu expoziţia de flori, arbuşti şi aranjamente florale, ambele evenimente fiind organizate în Parcul Central. De la ora 13, în Salina Turda sunt programate proiecţii de filme iar de la 18,30, în Sala Mare a Primăriei Turda, iubitorii de şah pot participa la o întâlnire cu marele maestru international de şah Andrei Istrăţescu. Tot vineri, de la ora 20,15, pe scena din centrul oraşului vor concerta formaţia Good Day, artiştii Cristi Minculescu, Valter şi Boro, iar de la 22,15 este programat concertul formaţiei Holograf.
Zilele Municipiului Turda continuă sâmbătă 18 august, ora 10, în Sala Mare a primăriei cu lansarea cărţii „Preotul Ioan Opriş-Martir al neamului”, autor Ioan Bembea, iar de la 10,30 va avea loc festivitatea de aniversare a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Alte atracţii ale zilei de sâmbătă sunt Expoziţia Retromobil din Parcul Central, teatrul pentru copii şi Expoziţia de Artă Fotografică organizată la Muzeul de Istorie. Tot sâmbătă, la Teatrul „Aureliu Manea” va avea loc Gala Premiilor Zilelor Municipiului Turda în cadrul căreia vor fi distinşi şefii de promoţie (primul pe şcoala generală şi primul pe liceu), participanţii la olimpiadele judeţene (premiul 1), la olimpiadele naţionale (premiul1, 2,3), la olimpiadele internaţionale (premiul 1,2,3 şi menţiuni) şi la concursurile sportive (locul 1 naţional, 1,2,3 internaţional). Tot în acest context va avea loc festivitatea „10 pentru Turda”. Cele zece categorii de anul acesta sunt: actori locali, interpreţi vocali locali, sportivi locali, jurnalişti locali, oameni de afaceri locali, instituţii locale, licee locale, brand-uri locale, ONG-uri locale, scriitori locali.
Manifestările din cea de a doua zi a Zilelor municipiului Turda se vor încheia cu concertele susţinute de Iuliana Beregoi, 3 Sud Est, Connect-R şi Carla’ S Dreams. Sâmbătă seara va fi proiectat şi filmul oficial de prezentare a oraşului „TURDA-Poartă către inima Transilvaniei”.
Ediţia din acest an a Zilelor municipiului Turda continuă duminică 19 august, ora 9, cu sfinţirea Mănăstirii Mihai Vodă după care în Parcul Central sunt programate o serie de activităţi pentru copii, un concurs de tir şi degustare de preparate culinare. De la ora 17,30 este programat evenimentul „Să se ridice ţara” cu Dan Puric, Sava Negrean Brudaşcu, Veta Biriş şi Grupul Obârşia. De la ora 21, pe scena din centrul oraşului vor concerta ADDA, Barbarossa şi Compact B după care turdenii vor putea urmări un spectacol de artificii şi tunuri de confetti.
C.P.

Articole din aceeasi categorie