Traversarea neregulamentară a străzii face victime

O persoană și-a pierdut viața în urma unui accident rutier petrecut marți, 24 iulie, în jurul orei 5:50, pe  DN1 E60, pe raza localității Negreni.

„Conform primelor verificări, un bărbat în vârstă de 34 de ani, din județul Bihor, în timp ce conducea autovehiculul pe raza localității Negreni, dinspre Cluj-Napoca înspre Oradea, a surprins și accidentat o femeie în vârstă de 34 de ani, din Negreni, care, în calitate de pieton, s-ar fi angajat în traversarea neregulamentară a drumului, prin loc nepermis. În urma impactului, femeia a decedat” – informează IPJ Cluj.

Polițiștii acționează în permanență pentru conștientizarea pietonilor  asupra necesității respectării normelor rutiere și a conducătorilor auto asupra consecințelor  neacordării  priorității de trecere  pietonilor. În pofida acțiunilor derulate în trafic, se înregistrează accidente grave care au drept cauză o ,,banală” traversare neregulamentară.

Din nou, IPJ Cluj atenționează pietonii să traverseze numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă. „Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite ● La orice traversare, opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou ● Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat trebuie să fiți mai prudenți ● Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol. Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare ● Când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate și este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați ● Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față ● Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice dacă ați consumat alcool deoarece posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ ● Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante” – recomandă, pietonilor, polițiștii clujeni.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie