Totuşi… prea anticorupţie

De când vitejii din poveşti sunt acuzaţi că au luptat împotriva balaurilor prea crâncen? De când avem şi noi un balaur la conducere care afirmă că lupta anticorupţie a fost dusă prea la extrem. Păi chiar aşa. Cum îşi permit autorităţile să tragă la răspundere pe cei puternici, să îi investigheze pentru fapte de corupţie, când reputaţia lor este mai limpede ca apa de izvor? La fel de limpede este şi raportul anual privind Indicele de Percepţie a Corupţiei realizat de Transparency Internaţional, conform căruia în anul 2017 România a fost pe locul 25 din 28 în Europa la nivelul de corupţie, cu 48 de puncte (0 puncte- grad extrem de ridicat de corupţie, 100 puncte- lipsa corupţiei). Cutezanţa cu care d-l Dragnea îşi plânge de milă şi îşi plânge colegii de breaslă ne îndeamnă să rămânem, încă o dată, muţi de uimire.
Balaurului nostru nu i se pare corect că în trecut oficialii nu erau anchetaţi pentru faptele de corupţie şi acum cineva s-a trezit din somnul cel de moarte şi a început să investigheze în stânga şi în dreapta. Unde eşti Vlad Ţepeş? Să îţi vezi urmaşii, cum nu doar că nu pedepsesc pe cei care încalcă legea, ba mai mult, se plâng când altcineva încearcă să o facă. Paradoxul e că ar fi o auto-distrugere, cerem şi noi cam mult. Cum să îşi ceară inculpatul pedeapsa?
Constituirea de grup infracţional organizat, prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, sunt acuzaţiile care i se aduc acestui conducător de partid, mai urmează ca DNA-ul să îşi ceară scuze că a îndrăznit să investigheze. Dacă s-ar face un clasament cu cele mai nastruşnice idei ale politicienilor, ai noştrii ar fi cu siguranţă printre primii în listă. Inculpatul acuză autorităţile că „îl prea urmăresc”, chiar aşa, DNA-ul (Direcţia Naţională Anticorupţie) ar trebui să o lase mai moale cu lupta asta anticorupţie, nu ar putea să facă şi ei altceva, să ude nişte flori? Că tot se anunţă secetă anul acesta.
Secetă în natură, dar mai ales o secetă a bunului simţ, a ruşinii, a onestităţii şi a logicii. O logică conform căreia DNA-ul exagerează cu anchetele, nu oficialii cu corupţia.
Mai lăsaţi şi voi corupţii… ăăă pardon, politicienii noştri să respire!

Iulia Lupşa

Articole din aceeasi categorie

2 Responses to Totuşi… prea anticorupţie

  1. Unu

    DNA a devenit instrumentul ălor de peste baltă, cu care taie și spânzură. Numai corupții agreați de ei sunt buni. Ceilalți, sunt prea imprevizibili și deci trebuiesc neutralizați.

  2. gerula

    Dar despre balaurul de la palatul Cotoceni, chiar nici o vorbulita, deontoloago?