Toți pentru înot și înot pentru toți

Municipiul Cluj-Napoca va găzdui prima ediţie a Sărbătorii înotului, eveniment ce se va desfăşura în 3-4 noiembrie în incinta Bazinului Olimpic Grigorescu de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918. Potrivit organizatorilor, Sărbătoarea înotului își propune popularizarea înotului ca și formă de mișcare sănătoasă pentru persoane de toate vârstele și sprijinirea comunității în conștientizarea multiplelor beneficii pe care acest sport le aduce. Organizatorii își doresc ca evenimentul să devină o tradiție anuală, lansând prima ediție în 2018 la Cluj-Napoca, Oraș Europen al Sportului.

„Vor fi 24 de ore de bună dispoziție petrecute alături de familie și prieteni, având ca laitmotiv un sport care ne poate face tuturor viața mai frumoasă.

Sunt așteptați la eveniment (potențiali) iubitori ai înotului, indiferent de vârstă și nivel de pregătire. Probele de înot programate pe durata celor 24 de ore oferă participanților posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de abordări ale înotului în echipă. Accentul va fi pus pe conștientizarea beneficiilor înotului, adoptarea acestuia în contextul unui stil de viață sănătos și al progresului individual, și nu pe competiție.

Înotătorii și susținătorii acestora vor fi implicați, pe întreaga durată a evenimentului, într-o serie de activități antrenante. În deschidere va fi inclus un moment demonstrativ care va consta în parcurgerea a 100 m crawl de către elitele înotului românesc’’, au anunţat organizatorii.

Înscrierile sunt deschise și se pot face pe site-ul asociației până la data de 19 octombrie:

http://sportsculture.ro/index.php/inscriere-sarbatoarea-inotului-3-4-noiembrie-2018/.

C.P.

Articole din aceeasi categorie