Toaleta de „lux” din Huedin a ținut până la prima ploaie

Toaleta publică de „lux” în care administrația locală din Huedin a investit aproape 120 de mii de euro pare că a fost făcută de mântuială. La nici două săptămâni după ce a fost dată în folosință, grupul sanitar din centrul orașului a început să se degradeze. În contextul ploilor care s-au înregistrat în aceste zile, în tavanul toaletei au apărut pete galbene și maronii ca urmare a infiltrațiilor de apă. De asemenea, pe gresie s-au putut vedea bălți generate de scurgerile de apă.
Primăria Huedin a dat, recent, în folosinţă un grup sanitar în care a investit 120.000 de euro. Toaleta este amplasată în centrul oraşului, în zona dintre Biserica reformată şi Biserica greco-catolică. Grupul sanitar este la subsol, are o suprafață de 153 mp şi este formată din: un grup sanitar pentru femei alcătuit din cinci cabine și trei lavoare; un grup sanitar pentru bărbați format din trei cabine; trei pișoare și două lavoare; un grup sanitar pentru persoane cu dizabilități; o încăpere pentru mamă și copil; o cameră de acces/taxare; o magazie pentru produsele de curățenie; un coridor şi o zonă de acces cu elevator pentru persoanele cu dizabilități.
Pentru a avea acces la toaleta publică, cetăţenii din Huedin trebuie să plătească şi o taxă cât la Cluj-Napoca, adică 1 leu/persoană.

C.P.

Articole din aceeasi categorie

One Response to Toaleta de „lux” din Huedin a ținut până la prima ploaie

  1. Iancu de Huedin

    Pentru cei care nu înţeleg româna de Huedin, ”pişoar” înseamnă ”pisoar” în româna literară.