Toader: La MJ nu a existat şi nu există un proiect de ordonanţă privind amnistia

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat că la MJ nu a existat şi nu există, în dezbatere, adoptare sau avizare, un proiect de ordonanţă privind amnistia.
„La Ministerul Justiţiei nu a existat, nu există, nici în dezbatere, adoptare, avizare, un proiect de ordonanţă privind amnistia. (…) Un act normativ are în el două componente, o componentă de oportunitate în adoptare, componenta decizie, care cade exclusiv în sarcina decidentului, şi o componentă de constituţionalitate, dacă vorbim de ordonanţă sau de lege. Nu e în sarcina mea să decid nici oportunitatea, nici constituţionalitatea”, a spus Toader, la Palatul Parlamentului.
El a adăugat că la întâlnirea de joi pe care a avut-o cu liderul PSD Liviu Dragnea şi cu preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu nu s-a vorbit despre acest subiect.
În ceea ce priveşte protocoalele încheiate între SRI şi alte instituţii, ministrul Justiţiei a menţionat că din moment ce Parlamentul are în dezbatere proiectul de lege cu privire la OUG 6/2016 Guvernul nu poate da altă ordonanţă, „pentru că s-ar substitui legiuitorului în opera de legiferare”.

Articole din aceeasi categorie