Tinerii IT-işti de servicii pe suport Android, îndemnaţi de specialişti să creeze aplicaţii inovative

Specialişti internaţionali de la !Yahoo Japonia şi Google îi învaţă pe IT-iştii clujeni secretele Androidului, în cadrul primei conferinţe „Droidcon” din Transilvania.

„Droidcon”, care este un eveniment global pe zona de tehnologie şi servicii pe suport Android, este organizat pentru prima oară în Cluj-Napoca şi pentru prima dată în afara Bucureştiului, în perioada 21-22 Septembrie 2018, la ClujHub, cel mai mare spaţiu de co-working din România. Evenimentul adună peste 25 de speakeri şi mai mult de 200 de participanţi din ţări precum Japonia, Spania sau Guatemala, dar şi din România.

În cele două zile ale conferinţei de la Cluj-Napoca, participanţii vor avea ocazia să ia parte la două workshop-uri interactive, pe Machine Learning şi realitate augmentată, dar şi să ia pulsul ultimelor noutăţi din segmente precum inteligenţa artificială sau librării Open Source.

„Ne bucurăm să aducem, în premieră, la Cluj, conferinţa Droidcon, mai ales că se împlinesc zece ani de Droidcon la nivel global şi zece ani de la lansarea primei versiuni de Android. (…) Având în vedere oportunităţile de piaţă şi tendinţa de tehnologizare şi ţinând cont de faptul că Android este cea mai extinsă platformă de operare din lume, posibilităţile sunt foarte multe. De aceea încurajăm dezvoltatorii şi pe tinerii pasionaţi de IT să creeze aplicaţii şi să le dezvolte. Android oferă suport pentru dezvoltarea de aplicaţii în multe domenii – telefonie mobilă, automotive, smart TV – sunt multe companii care promovează inovaţia, iar Europa de Est, inclusiv România, este cunoscută ca zona în care se realizează 60% din dezvoltarea de aplicaţii mobile. În cadrul Droidcon Transilvania au posibilitatea de a afla lucruri noi şi practice”, a spus Alexandru Ţintea, co-organizator Droidcon Transylvania.

Potrivit acestuia, IT-iştii români sunt, alături de cei din restul ţărilor est-europene, implicaţi în dezvoltarea a 60% dintre aplicaţiile mobile, însă din poziţia de personal către care se externalizează asemenea comenzi. Cursuri precum cele oferite de Droidcon au rolul de a-i încuraja pe tinerii dezvoltatori să îşi îmbunătăţească competenţele şi să încerce să creeze ei înşişi noi aplicaţii. Printre speakerii prezenţi în aceste două zile la Cluj se numără Oleksandr Zakharchuk, expert Google în Machine Learning, Hiroyuki Mori, tech-lead Android la !Yahoo Japonia, dar şi Mercedes Wyss, CTO al unui startup în Guatemala. „Este un eveniment major, care pune Clujul pe harta specialiştilor şi pasionaţilor de Android din întreaga lume. Ne aşteptăm la peste 200 de participanţi din ţări precum Franţa, Japonia şi chiar Guatemala”, a declarat directorul executiv al ClujHub, Victor Miron.

ClujHub este unul dintre cele mai mari spaţii de coworking (spaţiu împărţit de mai multe entităţi – n.r.) din România şi un centru de evenimente, situat în centrul oraşului Cluj-Napoca. Rolul asumat de ClujHub este de a conecta şi educa minţile antreprenoriale în călătoria lor spre succes, în timp ce viziunea este de a oferi antreprenorilor puterea, resursele necesare pentru a crea un viitor sustenabil.

Articole din aceeasi categorie