Tinerii clujeni, pregătiţi pentru locurile de muncă ale viitorului

Municipiul Cluj-Napoca va beneficia de suma de 5,4 milioane de euro pentru a pregăti tinerii cu noi competenţe, astfel încât să se adapteze mai uşor la locurile de muncă ale viitorului. În acest sens, consilierii locali au adoptat luni un proiect de hotărâre privind aprobarea participării municipiului Cluj-Napoca, în calitate de partener, în proiectul „Cluj Future of Work”, finanțat prin programul Urban Innovative Actions (U.I.A.) al Comisiei Europene și a cheltuielilor legate de acesta, precum și acordului de parteneriat pentru implementarea proiectului. Ovidiu Cîmpean, director de dezvoltare în cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca și coordonatorul Centrului de Inovare și Imaginație Civică a precizat că municipiul Cluj-Napoca este primul oraş din Europa de Est care accesează astfel de fonduri direct de la Comisia Europeană, pentru tineri.

Ne pregătim pentru viitorul muncii în oraş, mai exact este vorba de locurile de muncă ale viitorului. Vor fi trei laboratoare -unul de realitate virtuală, unul de design şi unul de industrie 4.0 cu inteligenţă artificială. Vrem să schimbăm curricula Universităţii de Arte si Design, să o adaptăm la aceste noi tehnologii şi industrii creative, astfel încât studenţii să fie pregătiţi pentru locurile de muncă ale viitorului.

De asemenea, ne propunem să facem cursuri pentru acei angajaţi din clusterele de IT, care sunt afectaţi de automatizare, pentru a dobândi noi aptitudini, pentru a câştiga noi competenţe”, a declarat Ovidiu Cîmpean.

A.M.C.

Articole din aceeasi categorie