The Architecture of a Festival – 25 studenţi creează propriul festival

În perioada 17-28 iulie BEST Cluj-Napoca a organizat cursul de vară intitulat “The Architecture of a Festival”.

În prima parte a cursului, participanţii au trecut prin partea teoretică a temei cursului, după care în ultima săptămână, ei au creat machetele unui festival de muzică.

Marius Cătălin Moga, arhitect asociat la Atelier MASS, a fost profesorul coordonator al acestui curs şi s-a asigurat că orele, teoretice şi practice, decurg în mod normal şi conform programului stabilit. Studenţii au primit informaţii utile şi de înaltă calitate, care îi vor ajuta în viitoarele cariere de arhitecţi.

La examenul final, echipele formate la începutul cursului au prezentat pe rând, proiectul creat, iar domnul profesor Marius, împreună cu colegii lui au evaluat fiecare proiect. Unul din participanţi ne-a mărturisit la sfârşitul cursului: “ O experienţă pe care o recomand oricărui student. O adevărată cale de promovare a diversităţii în toată Europa, prin educaţie complementară gratuită. Mai mult, toţi am avut ocazia să experimentăm cultura locală, mâncarea şi ospitalitatea pe care studenţii din Cluj-Napoca ne-au oferit-o.”.

Organizaţia studenţească BEST susţine cursuri de sezon în toată Europa, de patru ori pe an: iarna, primăvara, vara, toamna. Mediul internaţional îi ajută să înţeleagă diversitatea culturală şi să îşi depăşească limitele. Participanţii la un astfel de curs vor avea parte de: vizite la companii, centre de cercetare, linii de producţie, studii de caz, dar şi de experienţe unice alături de studenţi din diferite colţuri ale Europei.

Articole din aceeasi categorie