Tetapolis, proiectul de suflet al deputatului Itu, la un pas de materializare

    Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a semnat protocolul de predare, respectiv preluare a terenului pe care se va construi Parcul Ştiinţific şi Tehnologic „Tetapolis”, anunţă deputatul PSD, Cornel Itu, iniţiatorul legii de înfiinţare a parcului. „Sunt extrem de bucurost de faptul că iniţiativa mea, proiectul meu de suflet, prinde contur. După un an de la începerea demersurilor, această investiţie începe să se concretizeze.  Acum, după ce iniţiativa mea a devenit lege, se doveşte că Ministerul Transporturilor, a înţeles să rezolve cu celeritate problema terenului. Salut demersurile făcute de minister şi apreciez că a înţeles oportunitatea acestui proiect. Din acest moment, sarcina de a materializa acest demers, într-o cât mai scurtă perioadă, le revine celor de la Consiliul Judeţean, cărora le-a fost predat terenul şi celor de la Tetarom, beneficiari ai proiectelor pe fonduri europene”, arată deputatul clujean.
Precizăm că proiectul iniţiat de deputatul PSD, Cornel Itu, în vederea înfiinţării Parcului Tetapolis a fost votat în toamna anului trecut de Camera Deputaţilor, după ce Senatul, ca primă cameră sesizată, adoptase această iniţiativă.
Amintim că legea privind înfiinţarea parcului Tetapolis, prevede transmiterea unui teren din domeniul public al statului, respectiv din administrarea Ministerului Transporturilor, cu drept de concesiune în favoarea Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, în domeniul public al judeţului Cluj şi în administrarea Consiliului Judeţean Cluj şi se referă la atribuirea unei suprafeţe de 86.333 mp, ca infrastructură de dezvoltare, pentru parcul ştiinţific şi tehnologic Tetapolis. Terenul solicitat pentru înfiinţarea acestuia se află în vecinătatea Parcului Industrial Tetarom I din municipiul Cluj-Napoca,  fapt care, în opinia deputatului PSD, va oferi numeroase avantaje viitorului obiectiv de investiţii (acces facil la infrastructura de transport şi la utilităţile din interiorul parcului industrial Tetarom I, apropierea de locaţiile universităţilor clujene, apropierea de centrul oraşului, precum şi acces rapid la principalele căi de transport – rutier, aerian, feroviar. Totodată, deputatul Cornel Itu subliniază că înfiinţarea Tetapolis „este benefică atît pe plan local şi regional, cît şi pe plan naţional, având ca scop dezvoltarea activităţilor de cercetare, dezvoltare şi inovare, prin creşterea colaborării dintre mediul economic şi cel universitar”.
Adriana STUPAR

Articole din aceeasi categorie