Tenis (US Open 2017) / Un out-sider l-a ţinut pe Federer în joc de glezne

  • Valoarea şi experienţa l-au ajutat pe campionul elveţian să evite o eliminare prematură la turneul pe care l-a câştigat de cinci ori consecutiv.

 

Roger Federer s-a făcut „mic” în multe momente ale meciului cu Frances Tiafoe

Organizatorii Grand-Slam-ului de la New York au trecut prin mari emoţii miercuri dimineaţă, după ce elveţianul Roger Federer a avut nevoie de cinci seturi în disputa cu americanul Frances Tiafoe, din primul tur. Tiafoe, numărul 70 în clasamentul ATP, şi-a vândut scump pielea în ceea ce ar fi putut fi victoria carierei. Tiafoe a condus cu 1-0 la seturi şi l-a ţinut pe campionul elveţian pe teren aproape trei ore. Federer s-a impus cu 4-6, 6-2, 6-1, 1-6, 6-4. Condus cu 3-5 în setul decisiv, Tiafoe a reuşit break-ul în game-ul al nouălea, dar n-a reuşit să-l confirme pe propriul serviciu. Federer a reuşit re-break-ul şi a închis un meci complicat pentru capul de serie numărul 3 şi cvintuplu câştigător al turneului nord-american. Federer n-a fost eliminat niciodată în primul tur la US Open, unde a mai disputat două finale. Dintre Blaz Kavic şi veteranul Mihail Youznîi se va alege următorul adversar al lui Federer. În condiţiile în care ediţia din acest an a turneului masculin de la Flushing Meadows este diluat de vedete, la competiţie nefiind prezenţi Andy Murray, Novak Djokovic, Stan Wawrinka, Kei Nishikori şi Miloş Raonic, organizatorii numai de o eliminare prematură a lui Federer nu aveau nevoie. Pe partea de tablou a elveţianului se mai află Feliciano Lopez, Fernando Verdasco, Nick Kyrgios, Roberto Bautista Agut, Juan Martin del Potro şi Dominic Thiem.

Spre deosebire de Federer, spaniolul Rafael Nadal, principalul favorit al întrecerii, a zburdat în meciul antrenament cu Duşan Lajovic, care s-a ridicat la nivelul oponentului său doar în primul set, pierdut la tie-break. Seturile doi şi trei s-au aflat la discreţia ibericului, care a încheiat socotelile după două ore şi 20 de minute. A fost al doilea meci dintre cei doi în circuitul ATP. Şi precedentul a avut loc tot în cadrul unui turneu de Mare-Şlem, dar la Roland-Garros, în 2014. Nu e greu de ghicit că Nadal s-a impus în minim de seturi.

 

Cristian FOCŞANU

 

Articole din aceeasi categorie