Tenis / Murray şi Querrey, laureaţii săptămânii

Britanicul Andy Murray şi-a onorat statutul de principal favorit al turneului ATP de la Dubai, dotat cu premii în valoare de 2,9 milioane de dolari, pe care liderul clasamentului mondial l-a câştigat în premieră. După ce a fost la un pas să fie eliminat în „sferturi”, de germanul Philip Kohlschreiber, în faţa căruia a salvat şapte mingi de meci, Murray a dispus în ultimul act al întrecerii de spaniolul Fernando Verdasco, în două seturi, scor 6-3, 6-2. Murray a început partida cu spatele la zid şi şi-a pierdut de două serviciul, dar a revenit de la 1-3, pe fondul numeroaselor erori neforţate ale ibericului, care a alternat momentele foarte bune, cu cele mai puţin inspirate. Andy Murray a mai disputat finala de la Dubai în 2012, pe care a pierdut-o în faţa elveţianului Roger Federer. Britanicul şi-a trecut în palmares al 45-lea titlu ATP la simplu şi îşi consolidează poziţia de lider. La Dubai au mai fost prezenţi între alţii elveţienii Stan Wawrinka şi Roger Federer. Primul a fost eliminat în runda inaugurală, iar cel de-al doilea în „sferturi”. Turneul de dublu de la Dubai a fost câştigat de perechea romîno-olandeză formată din Horia Tecău şi Jean Julien Rojer.

Americanul Sam Querrey a furnizat surpriza şi a cîştigat turneul de la Acapulco, dotat cu premii în valoare de 1,7 milioane de dolari. În finală, Querrey a dispus de spaniolul Rafael Nadal, în două seturi, scor 6-3, 7-6. Querrey este primul jucător nord-american care se impune la Acapulco, turneu dominat de spanioli şi sud-americani. Victoria lui Querrey este cu atât mai preţioasă, dacă avem în vedere ce jucători au mai fost prezenţi la ediţia din acest an a competiţiei, respectiv Novak Djokoviv, Marin Cilic, Dominic Thiem, Juan Martin del Potro, David Goffin şi John Isner.

Calendarul ATP propune în luna martie două turnee din seria masters, Indian Wells (între 9 şi 19 martie) şi Miami (între 22 martie şi 4 aprilie). În 2016, ambele turnee au fost câştigate de sârbul Novak Djokovic, care are de apărat 2000 de puncte. Nu acelaşi lucru se poate spune despre rivalul Andy Murray, care a fost eliminat în „16”-imi atât la unul, cât şi la celălalt. Este un bun prilej pentru britanic de a-şi mări ecartul faţă de Djokovic.

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie