Tenis / Halep, la primul meci oficial după o lună

  • Românca este principala favorită a turneului de la Washington, la care participă în premieră şi pe care dacă îl câştigă devine numărul 1 mondial.

 

Simona Halep a disputat, marţi seară, primul meci oficial după o lună, perioadă în care a preferat să nu joace tenis nici măcar pe calculator. Simona şi-a luat o binemeritată vacanţă după „sfertul” de la Wimbledon şi le-a spus pas organizatorilor de la Bucureşti, cărora le-a făcut promisiunea de a reveni în 2018. Reprezentanta noastră a acceptat invitaţia americanilor de a juca, în premieră, la Washington, unde are statutul de principală favorită şi şansa de a deveni lidera clasamentului WTA. Sorţii i-au rezervat în primul tur o întâlnire cu favorita gazdelor, Sloane Stephens, la rândul ei beneficiara unui wild-card. Absentă de pe teren o bună bucată de vreme, din cauza unei accidentări, Stephens a coborât pe scara clasamentului şi a ajuns pe locul 957! Meciul cu Halep a fost abia al doilea pentru Stephens în circuitul WTA din acest an, care a mai jucat la Wimbledon, cu Alison Riske. Stephens s-a descurcat onorabil în faţa numărului 2 mondial, însă nu a putut emite pretenţii la o victorie, lucru pe care dealtfel cu fair-play l-a recunoscut la finalul întâlnirii. Halep s-a impus cu 7-6, 6-0, după o oră şi 20 de minute de la primul serviciu. Simona a făcut mai greu tranziţia de la iarbă la ciment, iar în primul set a avut câteva dificultăţi, însă experienţa şi valoarea au ajutat-o să le contracareze. Halep şi Stephens se cunosc foarte bine, iar meciul de la Washington a fost al şaselea dintre cele două, respectiv al doilea pe pământ american, după cea de la Miami, din 2015. La general, Halep conduce cu 4-2. Prima lor întâlnire a avut loc în urmă cu cinci ani, la Barcelona şi a fost câştigat de româncă, în două seturi. Dealtfel, toate cele patru victorii ale Simonei au fost obţinute în minim de seturi.

 

Patricia Ţig, prima victorie după o serie de şapte eşecuri

La Washington mai sunt prezente pe tabloul principal alte două românce, Patricia Maria Ţig şi Monica Niculescu. Ţig s-a calificat în turul al doilea, după ce a eliminat-o pe britanica Heather Watson, în două seturi foarte echilibrate, decise în tie-break, scor 7-6, 7-6, după două ore şi şapte minute. De remarcat că Ţig a revenit în primul set de la 2-5 şi a salvat două mingi de set, la 4-5 şi 5-6. Este primul succes al Patriciei după o serie neagră de şapte eşecuri la rând, înregistrate la tot atâtea turnee: Miami, Monterrey, Bogota, Roland Garros, Wimbledon, Gstaad şi Bastad. Ţig a bifat a opta victorie în acest an. Pentru un loc în turul al treilea, Simona Halep se va bate cu Duque Marino, din Columbia. Partida are loc miercuri seară, dar nu mai devreme de ora 18. Locul 115 în clasamentul WTA, columbianca a eliminat-o în primul tur pe Shelby Rogers. Duque Marino a jucat în acest an la Roland Garros cu Irina Camelia Begu şi cu Patricia Maria Ţig la Indian Wells. Le-a învins pe ambele. Împotriva Simonei Halep a jucat în 2011, la Madrid, dar a pierdut în două seturi.

 

Turneu Futures de 25.000 de dolari

Să mai scriem că la Piteşti se află în plină desfăşurare un puternic turneu masculin din seria Futures, dotat cu premii în valoare de 25.000 de dolari, la care sunt prezenţi între alţii Adrian Ungur, Dragoş Dima, Martin Cuevas (fratele mult mai cunoscutului Pablo Cuevas), Hernan Casanova (proaspătul câştigător al turneului Futures de la Cluj), Alessandro Petrone (finalist al aceluiaşi turneu) şi Mircea Alexandru Jecan. Casanova, Jecan şi Petrone au promovat deja primul tur.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie