Tenis / Halep, la o victorie de locul trei

  • Pentru prima dată în carieră, Simona Halep o poate depăşi în clasamentul WTA pe jucătoarea americană Serena Williams, care nu-şi poate apăra titlul cucerit în 2016 la Roma şi pierde din start 900 de puncte. Românca are nevoie de un singur succes.

 

Prezentă la turneul masters de la Roma, care a început luni în capitala Italiei, Simona Halep poate urca cel puţin un loc în clasamentul WTA, începând de luni, 22 mai, urmând să o depăşească pe Serena Williams. Aceasta din urmă nu este prezentă la Roma şi pierde automat 900 de puncte, în condiţiile în care a câştigat turneul în 2016, după o finală cu Madison Keys. Aflată în prezent pe poziţia a 4-a, Simona va urca pe locul al treilea, mai ales că românca nu are de apărat decât 60 de puncte, întrucât în sezonul trecut a părăsit competiţia prematur, în turul secund, fiind eliminată de australianca Daria Gavrilova, în trei seturi. Principala condiţie este ca Halep să câştige meciul cu Laura Siegemund şi să ajungă în turul al treilea. După turneul de la Roma, Serena Williams va ajunge la 5210 puncte, iar Halep are în acest moment 5205 puncte. Promovând turul secund, românca va acumula 105 puncte.

Halep nu o poate depăşi pe Angelique Kerber, actuala lideră a clasamentului mondial, nici dacă se impune la Roma, pentru că în urmă cu un sezon germanca a fost eliminată tot în turul secund. Însă o poate devansa pe Karolina Pliskova, aflată pe poziţia a treia. E adevărat că nici Pliskova n-are puncte de apărat, întrucât a fost fost eliminată în runda inaugurală în urmă cu un an. Condiţia pentru ca cele două să facă schimb de locuri este ca Halep să câştige turneul, iar cehoaica să fie eliminată în turul secund, ceea ce nu este chiar improbabil, având în vedere că ar putea s-o întâlnească pe Carla Suarez Navarro. Cert este că Serena Williams va coborî cel puţin pe poziţia a 4-a, pe care nu s-a aflat de ani buni.

În schimb, Irina Camelia Begu are de apărat 350 de puncte, având în vedere că a disputat semifinale la Roma în 2016. La turneul italian este prezentă şi Monica Niculescu, care anul trecut şi-a încheiat rapid aventura, încă din primul tur. Begu şi Simona Halep au fost repartizate pe aceeaşi felie de tablou şi se pot întâlni în turul al treilea.

 

Halep joacă miercuri cu Siegemund

Partida dintre Halep şi germanca Laura Siegemund are loc miercuri, dar nu mai devreme de ora 12. Meciul contează pentru calificarea în turul al treilea al turneului de la Roma şi este al treilea dintre cele două jucătoare, care s-au mai înfruntat de curând, la Stuttgart, în semifinale. Siegemund conduce cu 2-0 la general, dar Simona parcurge o perioadă fastă şi este, totuşi, favorită pe hârtie. Tabloul româncei nu este deloc facil, dacă avem în vedere numele posibilelor adversare: Pavliucenkova, Şarapova şi Kerber. Pe aceasta din urmă ar putea s-o înfrunte în „sferturi”.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie

One Response to Tenis / Halep, la o victorie de locul trei

  1. Sa speram ca va avea o conditie excelenta si la Roma. Are nevoie de incurajari si sustinere din partea noastra.