Tenis FED CUP, sferturi, tur I, România – Cehia, Sala Polivalentă

Simona Halep – Karolina Pliskova în prima partidă

Programul 6 – 7 februarie

sîmbătă, 6 februarie :

13. 00 Simona Halep (3 WTA) – Karolina Pliskova (13 WTA)

15. 00 Monica Niculescu (37 WTA) – Petra Kvitova (9 WTA)

duminică, 7 februarie :

13. 00 Simona Halep – Petra Kvitova

15. 00 Monica Niculescu – Karolina Pliskova

17. 30 Andreea Mitu/Raluca Olaru – Barbora Strykova/Denisa Allertova (dacă e cazul)

arbitru Andreas Egli (Elveţia; supervisor ITF Grand Slam; supervisor Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open)

mingi Wilson Australian Open

televizare Dolce Sport

Palmares direct :

Halep – Kvitova 2:0 (6:2, 6:2, New Haven, 2013 * 6:7, 6:3, 6:2, ; Madrid 2014)

Halep – Pliskova 3:0 (6:4, 7:6, Dubai 2015 * 6:4, 6:4 Indian Wells * 6:4, 7:5 Sydney)

Niculescu – Kvitova 0:1 (4:6, 1:6, Eastbourne, 2013)

Niculescu – Pliskova 2:0 (6:3, 6:1, Nantes, 2012 * 6:1, 6:1, New Haven 2014)

Sper să cîştig primul meci …”

Simona HALEP : “Îmi doream să joc primul meci, aşa cum am jucat şi la Galaţi (contra Spaniei, 3:2, 2015). Sper să cîştig, să începem cu bine. Nu prea am urmărit jocul Karolinei. O ştiu pentru că am jucat de foarte multe ori împotriva ei. Este o jucătoare puternică, cu un serviciu bun. Trebuie să fiu agresivă, să-i blochez serviciile. Sper ca publicul să ne susţină, pentru a fi mai puternice”.

Să fiu cît mai relaxată”

Monica NICULESCU : “Nu este important dacă joc primul sau al doilea meci. Trebuie să-mi fac jocul, să fiu cît mai relaxată, să fiu cît mai atentă. Kvitova e jucătoare de mîna stingă, puternică, meciul cu ea este greu”.

Voi da totul ca să cîştig partida cu Halep”

Karolina PLISKOVA : “Nu mă deranjează dacă joc prima sau a doua. Voi da totul ca să cîştig paqrtida cu Halep”.

… să fie 2:0 pentru Cehia după prima zi”

Petra KVITOVA : “Sper ca Pliskova să-şi facă jocul, eu la fel şi după prima zi să fie 2:0 pentru Cehia. Tectica de joc şi tehnica sînt un secret, dar sigur voi face totul ca să cîştig”.

Klaus Iohannis la Cluj – Napoca ?

Este aşteptată şi prezenţa preşedintelui României Klaus Iohannis, la această partidă. Anul trecut, la Galaţi, preşedintele a fost prezent la partidele jucătoarelor noastre împotriva Spaniei. Prezenţa la Cluj – Napoca nu poate fi decît stimulatoare.

Publicul …

Biletele s-au epuizat cu foarte mult timp înainte de 6 februarie 2015. Peste 7000 de spectatori vor urmări live România – Cehia, un atu puternic pentru jucătoarele noastre, dornice de a accede în seimfinalele FED CUP, o premieră absolută pentru tenisul feminin românesc, la nivel de echipe.

Consideraţii …

România întîlneşte deţinătoarea en – titre a FED CUP, una dintre cele mai galonate team – uri feminine din tenisul mondial. Partida este cu atît mai grea, presiunea fiind egală. Egală pentru că ambele echipe îşi doresc victoria şi accederea în semifinalele Grupei Mondiale. România din postură de gazdă şi outsider, Cehia din cea de cîştigătoare consecutivă a ultimelor două ediţii (2014, 2015).

Sperăm ca după prima zi, scorul să ne fie favorabil. Sperăm de asemenea ca după prima partidă din ziua a doua (7 februarie), să avem calificarea în turul următor. Sperăm să nu se ajungă la partida de dublu (duminică, 7 februarie, după orele 17. 30), acolo unde Cehia are un dublu mult mai experimentat (căpitanii nejucători – Alina Tecşor/România, respectiv Petr Cala/Cehia – vor anunţa dublul cu o oră înainte de meci, putînd face modificările de rigoare. Sperăm să nu se ajungă la partida de dublu. Sperăm la multe, totul este să se şi împlinească.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie