Tenis FED CUP 2016, play – off România : Germania 1:3

România retrogradează în Grupa Mondială II. Germania greu de învins …

Rezultate, sîmbătă, 16 aprilie

Irina Begu – Angelique Kerber 2:6, 3:6 (1:26)

Simona Halep – Andrea Petkovic 6:4, (5)6:7, 6:4 (2:49)

duminică, 17 aprilie

Simona Halep – Angelique Kerber 2:6, 2:6 (1:07)

Monica Niculescu – Andrea Petkovic 6:0, (1)6:7, 3:6 (2:37)

România – Germania avea importanţa ei practică în efortul ambelor echipe de rămînere în Grupa Mondială I. Speranţele noastre se legau de Simona Halep şi Irina Begu, excluzînd din start chiar, ideea partidei de dublu. Numai că … Dorinţele noastre nu s-au mai materializat, pe teren lucrurile stînd cu totul şi cu totul altfel.

Simona Halep a tras de ea pentru a trece de Andrea Petkovic, jucătoare care i-a pus multe probleme pe fondul unui joc agresiv, atent în distzrbuirea mingilor în teren, retururi bune şi foarte bune. Petkovic a pierdut pe mîna ei pînă la urmă, prea multe greşeli neforţate (54), respectiv greşeli forţate (32).

În cea de a doua partidă, Halep a fost de nerecunoscut, Kerber dominînd la toate capitolele, semn că locul 3 WTA nu este deloc întîmplător. Simona a deziluzionat în gestionarea mingilor, un joc previzibil, uşor de contracarat. Pe teren a fost doar o singură jucătoare, Kerber. Să fiu cinstit, mă mir cum Halep este tot în primele ’10’ WTA. Dacă va juca în partidele următoare la fel de neconvingător, va pierde şi locul 6.

Irina Begu a fost departe de ce promitea să fie la ora meciului cu Kerber. Cele 34 de greşeli neforţate au cîntărit mult în economia meciului.

Monica Niculescu părea să fie schimbarea inspirată a Alinei Tecşor. Şi-a adjudecat la pas primul set (6:0; 30 de minute), dîndu-ne speranţa că vom intra în meciul de dublu. Multe nu s-au schimbat în jocul Monicăi odată cu setul II. Petkovic a jucat la aşteptare, cu mingi bine dirijate de pe fundul terenului, veniri la fileu, smash – uri, mingi în lung de linie, voleuri, o gamă variată de lovituri care au incomodat-o pe Niculescu. A fost partida care, cu tot scorul nefavorabil nouă, a mulţumit pe deplin, ambele jucătoare implicîndu-se fizic şi psihic total. Şi sînt convins că dacă Monica Niculescu ar fi fost în teren încă din prima zi, poate altul ar fi fost scorul. Poate …

De Kerber am scris, nu mai am ce adăuga. Are clasă şi acest lucru se vede. Petkovic a jucat cele mai grele partide, cele mai lungi, nu cedează deloc uşor, nici fizic şi nici psihic.

Arbitraj penibil al românilor. Cecilia Alberti NU are ce căuta în tenis !

Atît în prima zi, cît şi în cea de a doua, arbitri de linie români şi-au dat rău în petec, foarte rău : decizii aiurea, anunţate tîrziu, anunţate cu jumătate de gură, o colaborare aiurea cu italianca Cecilia Alberti (arbitru de scaun la partidele Halep – Petkovic, respectiv Niculescu – Petkovic), spre nemulţumirea jucătoarelor, a coechipierelor şi a publicului.

Maibun arbitrajul Evei Askeraki (Grecia); Brian Earley (Statele Unite) şi-a făcut şi el datoria cît a putut, dar cu una ca Alberti pînă şi lui i-a fost greu.

Nu ştiu pe ce criterii se fac delegările. Dar arbitri români au fost, repet cu părere de rău, PENIBILI !!!

Publicul

Admirabil, acesta este cuvîntul care defineşte din nou publicul celor două zile. Să tot ai aşa public.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie