Tenis de masă RITTO 2016 Cluj – Napoca

Cel mai amplu eveniment paralimpic din Europa Centrală şi de Est

21 – 22 iunie : U23 * 23 – 25 : Seniori * Sala sporturilor ‘Horia Demian’

RITTO – organizator Centrul Sportiv Lamont/Sally Wood Lamont; Comitetul Paralimpic Român, FRTM, ITTF – este campionatul internaţional găzduit de Cetatea Clujului, Open ajuns la cea de a 9 – a ediţie. Prin această competiţie Romania aduce în discuţie o temă puţin atinsă şi dezbătută, dizabilitatea. RITTO îşi propune să ofere şansa persoanelor cu dizabilităţi să îşi demonstreze excelenţa în cadrul unei competiţii sportive de talie internaţională. Ideea dizabilităţii este popularizată prin campanii în şcoli şi prin implicarea a sute de elevi voluntari. RITTO doreşte să implice comunitatea activ în promovarea, susţinerea şi incurajarea persoanelor cu dizabilităţi, împuternicind, astfel, spiritul cetăţeniei active şi incluziunii sociale.

Competitia internationala RITTO este cel mai amplu eveniment paralimpic din Europa Centrală şi de Est. Persoanele cu dizabilităţi fizice sînt adesea percepute eronat de către mentalitatea colectivă, datorită prejudecăţilor asociate cu imaginea lor. RITTO oferă persoanelor cu dizabilităţi fizice mediul favorabil pentru a desfiinţa aceste prejudecăţi şi a demonstra că ei sînt mai mult decît dizabilitate pe care o au şi că acea dizabilitate nu îi defineşte.

Ediţia a 9 – a aduce în Sala sporturilor ‘Horia Demian’, peste 250 de sportivi din 30 de ţări (cca 200 seniori; 45 U 23), dornici de o clasare cît mai bună, care să le şi ofere şansa de a fi capi de serie la Jocurile Paralimpice Rio de Janeiro 2016.

România – antrenor prof. Anca Cherecheş – prezintă o echipă din 26 de seniori (m, f) şi doar doi tineri jucători U23, Gabriel Ioniţă şi Ioana Ţepelea.

Oficiază un număr de 41 de arbitri (România 16; Serbia 8; Slovacia 4; Cehia 4; Ungaria 8; Thailanda 1).

Competiţia debutează marţi, 21 iunie, orele 9. 00. Sper ca ediţia 2016 să fie una în care sportivii să fie onoraţi cu prezenţa unui public cît mai numeros, la nivelul implicării şi al interesului manifestat de sportivi. Într-un context în care România va avea la J. Paralimpice Rio doi jucători de tenis de masă, Bobi Simion şi Makszin Dacian, ambii Centrul Lamont Cluj – Napoca.

Voi reveni cu amănunte suplimentare în ediţia noastră de miercuri, 22 iunie.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie