Tenis / Clujul are lipici la victorii

  • România, fără Horia Tecău, accidentat, a demolat Marocul, de care a trecut cu 5-0, fără să piardă set, iar pentru revenirea în grupa valorică 1 se va bate cu Polonia, care la rândul ei a defilat în confruntarea cu Zimbabwe. România va fi gazdă şi sunt şanse ca întâlnirea cu leşii, programată în zilele de 15 şi 16 septembrie să se desfăşoare tot la Cluj, în Sala Polivalentă, unde Marius Copil şi compania s-au simţit foarte bine.

 

Lipsită de jucători cu ştaif, Maroc a reprezentat o pradă uşoară pentru România, în cadrul întâlnirii desfăşurată zilele trecute la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă, şi contând pentru turul al doilea al grupei a doua din zona euro-africană a Cupei Davis. În componenţa Marius Copil, Adrian Ungur, Florin Mergea, Dragoş Dima şi foarte tânărul Edris Fetişleam, România, căpitan nejucător Gabriel Trifu, şi-a valorificat avantajul terenului propriu şi s-a impus fără emoţii, scor 5-0. Echipa noastră s-a calificat în turul al treilea, unde va întâlni Polonia, echipă net superioară în acest moment Marocului, care nu mai spune mare lucru în tenisul masculin de câmp de la retragerile lui Karim Alami şi Younes El Ayanoui. Cei doi au dus Marocul până în grupa mondială a Cupei Davis. Dar acele vremuri au apus, iar Marocul a ajuns în subsolul competiţiei, ca şi România. Revenind, în primul meci, Marius Copil, racheta numărul 1 a gazdelor, l-a spulberat pe neexperimentatul Amine Ahouda, aflat pe locul 718 în clasamentul ATP. Diferenţa de valoare şi experienţă şi-au spus cuvântul, iar nord-africanul n-a reuşit să-şi depăşească statutul de sparring-partner. Copil s-a impus cu 6-0, 6-1, după doar 40 de minute. Adrian Ungur a mărit avantajul României, după victoria cu Lamine Ouahab, scor 6-0, 7-6. Dublul Marius Copi – Florin Mergea a bifat calificarea României în urma succesului cu Yassine Idmbarek (jucător fără clasament) şi Lamine Ouahab, scor 6-2, 6-1. În ultimele două meciuri de simplu, lipsite de miză, Gabriel Trifu a apelat la rezervele Dragoş Dima şi Edris Fetişleam, care n-au dezamăgit.

În grupa mondială au avut loc partidele din faza „sferturilor” de finală, în urma cărora Franţa, Spania, Croaţia şi SUS s-au calificat în „careul de aşi”. Franţa a dispus de Itaşia cu 3-1, în deplasare. În primul meci, Lucas Pouille a dispus de Andreas Seppi în cinci seturi. Spania, cu Rafael Nadal şi David Ferrer, a învins Germania cu 3-2, după ce nemţii au condus cu 1-0 şi 2-1. Punctul decisiv a fost obţinut de veteranul David Ferrer, care l-a învins în cinci seturi pe Phillip Kohlschreiber. Croaţia, cu Marin Cilic şi Borna Coric, a dispus de Kazahstan, iar SUA a demolat Belgia, însă aceasta din urmă n-a contat pe David Goffin. În semifinale, Franţa va înfrunta Spania, iar SUA şi Croaţia se vor afla faţă în faţă.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie