Tenis / A început Turneul Campionilor

  • Favoriţii au confirmat calculele în prima zi, în care spectatorii l-au văzut în acţiune pe elveţianul Roger Federer, creditat cu prima şansă la câştigarea competiţiei.

 

Fără să se întrebuinţeze, Roger Federer a început perfect Turneul Campionilor, iar marţi îl înfruntă pe germanul Alexander Zverev, în al şaselea episod dintre cei doi, respectiv al patrulea în 2017

Duminică a început, la Londra, a 48-a ediţie a Turneului Campionilor, ultimul eveniment major al anului în circuitul ATP. Cei opt jucători calificaţi la acest turneu sunt Rafael Nadal, Roger Federer, Alexander Zverev, Marin Cilic, Grigor Dimitrov, Dominic Thiem, Jack Sock şi David Goffin. În prima zi s-au disputat meciurile contând pentru grupa „Boris Becker”, din care fac parte Federer, Zverev, Cilic şi Sock. De şase ori câştigător al Turneului Campionilor, ceea ce reprezintă un record, elveţianul Roger Federer a confirmat calculele hârtiei şi s-a impus în faţa americanului Jack Sock, campionul surpriză de la Paris-Bercy, la capătul unui meci echilibrat, în care s-a înregistrat un singur break, chiar în debut. A fost a patra întâlnire dintre cei doi şi de fiecare dată s-a impus campionul din Basel, în minim de seturi. S-au mai înfruntat în acest sezon, în martie, la Indian Wells. Întâlnirea de duminică a durat o oră şi 34 de minute, iar Sock a servit 11 aşi, dar a făcut şase duble greşeli şi 29 de erori neforţate, cu nouă mai multe decât Federer. Americanul nu şi-a creat nici o oportunitate de break şi a avut 23 de lovituri direct câştigătoare. În cel de-al doilea meci al grupei „Boris Becker”, germanul Alexander Zverev a dispus, în trei seturi, de croatul Marin Cilic, acesta din urmă finalist în acest sezon la Wimbledon. Dintre jucătorii calificaţi la Turneul Campionilor, Marin Cilic are cele mai puţine titluri câştigate în 2017, respectiv unul singur, de categoria 250. Zverev s-a impus cu 6-4, 3-6, 6-4, după două ore şi şapte minute de la primul serviciu. De remarcat că neamţul a revenit în setul decisiv de la 1-3. Departe de a-l concura pe Cilic la serviciu, Zverev a servit mai mulţi aşi decât croatul, scorul la acest capitol fiind 9-5 în favoarea jucătorului de origine rusă, născut la Hamburg şi antrenat de Juan Carlos Ferrero, fost campion la Roland-Garros. De asemenea, Zverev a făcut mai multe duble greşeli şi mai multe erori neforţate, respectiv 41, însă a fost superior la capitolul lovituri direct câştigătoare, scorul fiind 31-20. Cilic a dezvoltat un complex Zverev, dovadă scorul „directelor”, 4-1 în favoarea germanului, care în acest an l-a mai dovedit pe croat la Madrid, tot în trei seturi. Marţi au loc meciurile Marin Cilic – Jack Sock (ora 16) şi Roger Federer – Alexander Zverev (ora 22), ambele fiind transmise de canalul Digi Sport 2. În mod surprinzător, Zverev îl conduce la general pe Federer cu 3-2.

 

 

Tecău a debutat cu stângul

În competiţia de dublu din cadrul Turneului Campionilor, perechea româno-olandeză formată din Horia Tecău şi Jean Julien Rojer a fost învinsă de francezii Nicolas Mahut – Pierre Hugues Herbert, scor 6-1, 6-7, 8-10 în super tie-break, după o oră şi 47 de minute. Scorul întâlnirilor directe dintre cele două perechi a devenit 2-2. S-au mai aflat faţă în faţă la Turneul Campionilor în 2015, când s-au impus Tecău şi Rojer. În următorul meci, contând pentru Grupa „Eltingh-Haarhuis”, Tecău şi Rojer îi vor înfrunta pe Henri Kontinen şi John Peers.

 

Cristian FOCŞANU

Articole din aceeasi categorie