Teleenciclopedia Radio

Legea închisorii în week-end a fost adoptată! Suntem liniştiţi acum: o sumedenie de tâlhari o să-şi facă pârnaia acăsucă. Pe de altă parte, Dăncilă Prepeleac, aflată la „Festivalul lalelelor” nu a avut timp din prima să se povestească cu Preşedintele României. Ştim cine îi face lecţiile, dar foarte curând vine şi ora extemporalului. Tumbele juvenile nu se pun!

Aflaţi în Israel, Vasilică şi Liviuţ, decid unde se va instala ambasada României, dar nimeni nu i-a întrebat, mai ales pe Mustache, în ce calitate guvernamentală se află la Tel Aviv? Uite, ce înseamnă să ne facă de-o grijă în plus: poate vreun fanatic va fi decis să devină şaormă, pentru că ne mutăm ambasada la Ierusalim.

Eugen Teodorovici asaltat de Fane: aşa apare anunţul, deci şi băiatul ăsta frumuşel şi finanţist este de cealaltă parte. Să mai crezi în vreun ministru cu aspect plăcut, de macho, cum ar fi nea Andruşcă, sau Teodor Meleşcanu, acum 52 de ani, într-o dimineaţă, bătând câmpii la ordin şi cu cheiţa din spate întoarsă la maximum.

Dragul de Tudorel, care după o mică operaţie de cauterizare facială, va îngâna, în franceză, versurile „u son le negi d’antan?” o ţine leanca pe-a lui, cu aprigă înverşunare erectă. L-am văzut în epica lui desfăşurare, în faţa unui gâdea încruntat şi competent – s-a auzit pe întrebări – vorbind hieroglife şi încercând din răsputeri să ne convingă că tot guvernul cere CCR-ului să pună capăt umilinţei şi să despartă un cap de trup, fără a întreba călăul dacă are normele de protecţia muncii la zi.

S-a încheiat Târgul de carte „Gaudeamus”: lume multă, vânzări semnificative, belşug de edituri. Ce a deranjat şi a mâhnit a fost faptul că gazdele au decis ca prezentările de carte (şi implicit a editurilor) să se facă la uşa cortului; solemnitatea lansării de carte, ceremonialul superior s-au dus dracului, în zgomotul de maşini, trecerea şi petrecerea oamenilor, iar ideea de a amplifica spusele vorbitorilor, a fost un fel de a electrifica o localitate, cu un licurici în stare de ebrietate.

Cornel Udrea

_________________________

P.S. Mâine are loc meciul dintre FCSB şi „ungurii” Culio, Omrani, Arlauskis, Manea, Vinicius, Mureşan, Ioniţă etc. De la CFR Cluj. Gigi Becali vrea arbitru străin. Aducem de la Budapesta, colega? Înainte de a pune punct, vreau să vă ofer o mostră din puţul (şi puţa) gândirii scriitorului teraf şi ecelziast fosforescent, metafiz şi berger:

„Am vorbit chiar zilele trecute cu mai mulţi oameni de afaceri. Oameni serioşi, din lumea interlopă”.

„Da cine e dom’ne Nichita Stănescu ăsta? A adus mai mulţi bani în România decât mine?”

Articole din aceeasi categorie

11 Responses to Teleenciclopedia Radio

  1. Basbakan vs. Cumhurbaskan

    „Sant prim ministru, SI NU SANT DE ACORD CU ACEST LUCRU” ( !! ). Dancila Saddat DeGaulle !!!