Teatrul Naţional Cluj – Napoca

Noaptea Porţilor Deschise 2018

sâmbătă 8 decembrie, 18. 00 – 01.00

În acest an, gândurile și susținerea noastră se îndreaptă către Andreea. Ea are 25 de ani. Se află în stare vegetativă și este îngrijită la Clinica Polaris. Deschide ochii, privește, poate întoarce capul, are mici reacții atunci când i se vorbește, dar nu se poate mișca. Știm că este prezentă pentru că atunci cînd se bucură de prezența cuiva, Andreea îi îndinde jucăria ei de pluș preferată.

Andreea a suferit un accident rutier în 2014, în Statele Unite ale Americii. Se afla acolo, studentă fiind, prin programul Work and Travel, pentru a-și continua finanțarea studiilor de la Cluj. Au urmat 6 operații în SUA, după care a fost repatriată în stare gravă, vegetativă.

Andreea mai are șanse, dar este nevoie de timp, de răbdare, de speranţă și tratamente medicale inovatoare de lungă durată. Mătușa ei, singura aparținătoare, trebuie să facă rost de 3.000 lei pe lună, lună de lună, an de an, în speranța că, la un moment dat, Andreea își va redobândi sănătatea. Suma reprezintă o reducere substanțială pe care Clinica Polaris o acordă Andreei. O zi din viața Andreei costă, așadar, 100 de lei. Haideți să ne unim și să îi oferim Andreei cel puțin încă 100 de zile de îngrijire! Vă propunem să adunăm împreună 10.000 de lei, ceea ce ar acoperi costurile pentru următoarele 100 de zile de spitalizare. Între evenimentul se desfăşoară sub generoasa acţiune caritabilă #100 de zile pentru Andreea!

Noaptea Porților Deschise revine în acest an cu multe evenimente, invitându-vă să ne bucurăm împreună de ele! Aveți astfel ocazia să vă întâlniți cu actori ai teatrului, să participați la un curs de inițiere în dansul popular românesc sau la o demonstrație cu participanții la atelierul de dans susținut de coregrafa Andrea Gavriliu, să ascultați, ca în fiecare an, muzică tradițională românescă, să participați la Cabina de film în care va avea loc o proiecție de film cu și despre spectatori ai Teatrului Național Cluj-Napoca, să asistați la un spectacol-colaj bazat pe texte dramatice românești din 1918 pînă în prezent, să participați la o sesiune de întrebări și răspunsuri și să vă întâlniți față în față cu actorii teatrului. Tot ca în fiecare an veți putea participa la atelierul de pictură pe globuri, dar și un atelier inedit de creație – felicitări și pictură pe piatră. În încheierea seriii, Ada Milea și actori ai Teatrului Național Cluj-Napoca, vor susține un concert de muzică de teatru. Pe toată durata desfășurării evenimentului veți putea asista la o instalație video cu participarea tuturor actorilor Teatrului Național Cluj-Napoca în cadrul căreia se vor citi 100 de poezii românești și Mâna mea-Forța mea, statuie video realizată de József Iszlai.

Programul cuprinde evenimente cum sunt 100 de minute de dansuri tradiţionale româneşti, cabina de film, 100 de ani de teatru românesc, concerte cu muzică pentru teatru, Faţă în Faţă (întâlniri de suflet cu actori ai Naţionalului clujean), 100 de ani de poezie, ateliere (de pictură pe globuri; felicitări şi pictură pe piatră; coregrafie,…)

Eugenia ŞARVARI

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *