Teatrul de Păpuşi ‘Puck’ Cluj – Napoca. Spectacolele sfârşitului de săptămână

• vineri 13 aprilie
• duminică 15 aprilie

Un spectacol despre curaj şi unul despre cele dintâi lecţii ale copilăriei se vor juca la sfârşitul acestei săptămâni pe scena Teatrului de Păpuşi „Puck” din Cluj-Napoca. Este vorba de „Şoricelul fără frică”, după Fraţii Grimm, în regia lui Urmánczi Jenõ (secţia maghiară) şi de „Capra cu trei iezi”, după Ion Creangă, în regia Doinei Dejica.

Spectacolul „Şoricelul fără frică”, după Fraţii Grimm, în regia lui Urmánczi Jenõ se va juca vineri 13 aprilie, de la ora 9. 00 şi sâmbătă 14 aprilie, de la ora 11.00. Ambele reprezentaţii vor avea loc pe scena instituţiei. Acţiunea se petrece într-un pod, cel în care şoriceii se adăpostesc de frigul iernii. Cingár Elemér, eroul poveştii, este un şoricel care porneşte în aventură ca să afle ce este frica.

Duminică, 15 aprilie, de la orele 11. 00 şi 12.30, micii spectatori sunt aşteptaţi la spectacolul „Capra cu trei iezi”, după vestita poveste cu acelaşi nume a lui Ion Creangă. În viziunea regizorală a Doinei Dejica acest spectacol, montat la paravan, face apel la sentimente reale, la situaţii de viaţă, la tipuri de caractere, formând astfel un bagaj emoţional şi raţional cu care copilul rămâne după ieşirea din sala de spectacol. Experienţa de o viaţă pe scena teatrului de păpuşi a doamnei Doina Dejica, a scenografului Epaminonda Tiotiu si mânuirea păpuşilor bi-ba-boo, interpretarea actorilor, alături de muzica tradiţională, alcătuiesc o reprezentaţie clasică valoroasă, care se joacă pe scena Teatrului Puck din anul 1999.

Scenariul şi regia sunt semnate de Doina Dejica, iar scenariul de Epaminonda Tiotiu. Din distribuţie fac parte Frunzina Anghel, Ionuţ Constantinescu, Călin Mureşan, Angelica Pamfilie/Ramona Atănăsoaie şi Adina Ungur.

Articole din aceeasi categorie