Teatrul de Păpuşi ‘Puck’

‘Ciobănașul cu ochi de stele și ‘Dănilă Prepeleac’ în weekend

Spectacolul „Ciobănașul cu ochi de stele” (secţia în limba maghiară) durează o oră și se joacă sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 11. 00.

Muzica este semnată de Csernák Zoltán Samu, iar păpușile, costumele și decorul de Miareczky Edit; asistent de regie Urbán Nikolett; coregrafie Fosztó András; în distribuție Domokos Szabolcs, Urmánczi Jenő, Erdei Emese, Pünkösti Laura, Balogh Dorottya, Bondár Tibor și Kötő Áron.

Duminică, 9 decembrie, cei mici și cei mari sunt așteptați la „Dănilă Prepeleac”, de la orele 11. 00 și 12.30. Spectacolul după povestea omonimă a lui Ion Creangă s-a bucurat de mare succes la public încă de la primele reprezentații. Este interactiv, plin de viață și culoare, asezonat din plin de discursul și pățaniile de necrezut ale lui Dănilă, un om cam leneș și sărac. Aventurile lui încep în ziua în care fratele cel chibzuit și harnic îl trimite să se ducă la târg cu cei doi boi ai săi, să îi vândă și să cumpere un car și doi boi mai mici. Dănilă intră, astfel, într-un șir de peripeții care includ până și „lumea dracilor”, dar, ca un adevărat erou de poveste, reușește să le descurce pe toate.

Scenariul, regia şi ilustraţia muzicală sunt semnate de Traian Savinescu, iar scenografia de Epaminonda Tiotiu. Distribuția este alcătuită din actorii Ionuţ Constantinescu, Frunzina Anghel, Ramona Atănăsoaie/Angelica Pamfilie, Călin Mureşan și Robert Gutunoiu.

Florentina TĂTAR

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *