Teatrul ‘Aureliu Manea’ Turda. Spectacole în limba maghiară la Festivalul Internaţional de Teatru Turda

Festivalul Internaţional de Teatru se adresează tuturor, aşadar, vor fi şi spectacole în limba maghiară.

“The woman sitting on the 42nd seat”, o poveste tipică zilelor noastre. Este vorba despre societatea care doreşte să-şi eticheteze membri şi pe cei care doresc să obţină aceste etichete prin orice mijloace. Fii frumos, fii bun, inteligent, puternic, fericit, fără greşeli şi de succes. Cum poate o tânără în vârstă de douăzeci de ani să răspundă acestor cerinţe în zilele noastre? Ce fel de dorinţe, sentimente, convingeri o conduc, de unde începe şi unde ajunge ea la sfârşit? Şi noi, ce observăm despre toate astea? Monodrama pune o mulţime de întrebări, este tulburătoare şi provocatoare în acelaşi timp. Spectatorii sunt invitaţi în 10 septembrie, ora 17, la fosta fabrică de bere, pentru a afla răspunsuri la aceste întrebări.

Luni, 11 septembrie, festivalul continuă în aceeaşi tonalitate, de la ora 18, în sala mare a teatrului, cu spectacolul „Sweet charity”. Povestea unei fete care nu îşi doreşte nimic altceva decât să fie iubită. În comparaţie cu aceasta, o vom găsi în lacul parcului central, în dulapul unui celebru actor de film, blocată într-un lift cu cineva care suferă de tulburare de panică, în vârful unui copac şi în multe alte locuri. Ea nu ştie exact ce doreşte şi unde merge, nu are răspunsuri la întrebări, aşa că spune doar: C’est la vie! Numele ei înseamnă „cu bună-credinţă”. Ea poate să danseze şi să cânte minunat. Este foarte uşor să o iubeşti, dar de ce este atât de greu pentru ea să găsească pe cineva pe care să iubească? Şcoala de Teatru din Bekescsaba încearcă să găsească răspunsul.

Marţi, 12 septembrie ora 18, vă invităm la „Reacting Cernobyl”, un spectacol prezentat de Varoterem Projekt Cluj, la fosta fabrică de bere. Spectacolul vorbeşte despre banalităţi. E uţor să aluneci în banalităţi, în special în banalităţile unor lucruri grozave (…) Mintea poate absorbi un anumit grad de oroare înainte de a se închide pentru a se proteja. Bazându-ne pe o astfel de logică, atunci când ameninţarea ne depăşeşte imaginaţia, concluzionăm că pericolul pur şi simplu nu e real. (…)Vremea secretelor s-a terminat. Cernobâlul a schimbat asta. (…) Ţie ţi-e totuna dacă te iubesc o săptămână, două sau toată viaţa?

Avem trei spectacole în limba maghiară cu invitaţi de peste hotare, care nu trebuie ratate.

Articole din aceeasi categorie