Teatru

Premiul de Excelenţă pentru dramaturgul clujean Flavius Lucăcel!

Numele dramaturgului clujean vă este cunoscut. A debutat pe scena Naţionalului clujean în 2012, cu Hell’ s Cabaret, în regia lui Sorin Misirianţu. Tot în 2012, la Euphoria Music Hall, a avut premiera spectacolului Fisura, regia Victor Olăhuţ. Merg mai departe pe firul premierelor şi ajung la Nu te pune cu îngerii sau Mioriţa Reloaded, regia M. Chris Nedeea, iar în 2018, tot în regia lui M. Chris Nedeea, piesa Corporaţia, care este inclusă în stagiunea curentă.

Premiul de Excelenţă pentru dramaturgie din 2019, obţinut în cadrul Festivalului literar “Vasile Alecsandri” de la Bacău (ediţia a 3 – a) nu face altceva decât să stipuleze valoarea scrisului, adăugându-se altor două reuşite, Premiul ‘Radu Stanca’ pentru teatru (premiu al Uniunii Scriitorilor Români – Filiala Cluj, 2009), respectiv nominalizarea la Premiile UNITER pentru dramaturgie cu piesa Singurătatea pietrelor, 2016.

Debutul literar l-a făcut în calitate de poet, în paginile revistei ‘Tribuna’. Apoi, apoi au urmat piesele care definesc profilul dramaturgului: Al patrulea oraş, Dribling inutil, Experimentul, Fisura, Tutungeria, Mica şi marea erupţie, Scoici pe nisipul fierbinte, Nu te pune cu îngerii, Ospiciul local, Ceai de fluturi, Marţianul Telemah, Cine şi cum a ucis – o pe Doamna T, Trilogia spaţiului închis. Sunt piese care îşi aşteaptă mai multă atenţie din partea regizorilor. Şi cum dramaturgul este unul de succes, atenţia din partea regizorilor se justifică întru totul.

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie