Taximetriștii din zona aeroporturilor, verificați de polițiști

Sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi și a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au acționat în zona aeroporturilor internaționale Henri Coandă București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Bacău și Iași, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport public de persoane în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum și a celor care, deși sunt autorizați, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate al serviciilor oferite.

Potrivit IGPR, în doar două ore, în funcție de traficul de pasageri din fiecare aeroport, polițiștii au verificat 260 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate, au aplicat 94 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 28.000 de lei. Dintre sancțiunile aplicate, 84 au fost pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice, 6 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, iar 4 pentru alte abateri.

Pe parcursul activităților desfășurate, au fost reținute 2 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie