Târgul ,,Produs de Cluj” – din nou la Mediaş

Asociaţia ,,Produs de Cluj”, entitate care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, va fi prezentă la acest sfârşit de săptămână la Mediaş, unde, în cele trei zile de sărbătoare, vizitatorii târgului se vor putea bucura de produsele tradiţionale şi de spectacolele folclorice organizate cu această ocazie. Manifestările vor fi organizate în Piaţa Corneliu Coposu din municipiul Mediaş, de vineri până duminică, între orele 10 şi 22.

La fel ca şi în anul precedent, caravana ,,Produs de Cluj” revine în ,,cetatea luminii”, aşa cum mai este cunoscut Mediaşul, aducând în atenţia vizitatorilor produse tradiţionale preparate după reţete autentice, păstrate cu sfinţenie în familiile producătorilor, obiecte de artă realizate de artizani şi meşteri populari, spectacole folclorice susţinute de tinere talente ale cântului popular transilvănean aflate la început de drum, precum şi de unii dintre cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi artişti clujeni şi locali.

În prima zi de sărbătoare, pe scena ,,Produs de Cluj” va urca ansamblul folcloric ,,Purtata” din Mediaş, judeţul Sibiu, alături de interpreţii Oana Moldovan, Camelia Darvaş, Aurica Bacea, Costel Popa, Georgiana Lobonţ, precum şi îndrăgitul interpret clujean Aurel Tămaş. Cea de-a doua zi va fi dedicată spectacolelor susţinute de ansamblurile folclorice ,,Dansatorii de pe Someş” din Iclod, judeţul Cluj, ,,Şoimii Carpaţilor” din Floreşti, judeţul Cluj, grupul folcloric Clubul vedetelor ,,Muguri de folclor”, precum şi taraful ,,Regal Transilvan” alături de interpreţii Daria Gâdea, Iulia Bucur, Lucia Potra, Adina Hada, Alina Ploae, Mihai Trif şi cunoscuta interpretă Sava Negrean Brudaşcu. Duminică, 14 mai 2017, Şcoala de Arte ,,Tudor Jarda”, instituţie de cultură care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj şi, în acelaşi timp, o susţinătoare activă a iniţiativelor Asociaţiei ,,Produs de Cluj”, va fi şi ea prezentă cu un recital al Fanfarei judeţului Cluj şi cursanţi ai claselor de canto muzică populară de la secţiile Cluj-Napoca, Gherla şi Dej ale Şcolii. De asemenea, tot în această zi va urca pe scenă Ansamblul folcloric ,,Vatră de dor” al Şcolii clujene de Arte împreună cu îndrăgiţii artişti Denisa Bonţe, Claudiu Ciotleuş, Ana Strîmturean, Felix Gălan şi Ioan Dordoi.

Nici de la această ediţie nu vor lipsi surprizele pentru copii şi tineri, care vor putea participa sâmbătă, 13 mai 2017, la atelierele de sculptură în fructe şi legume, duminică, 14 mai, la spectoacolul de magie ,,Bibidi Babidi Bum” susţinut de Florin Suciu Buh, aceştia putând, totodată, să se distreze în parcul special amenajat pentru ei, cu echipamente de agrement pentru toate vârstele, dar mai ales pentru iubitorii de adrenalină şi senzaţii tari.

Articole din aceeasi categorie