Târgul ofertelor educaţionale, la Gherla

Aşa cum se obişnuieşte în fiecare an, la mijlocul lunii mai şi în municipiul Gherla se organizează Târgul ofertelor educaţionale. Ediţia a 17-a a avut loc marţi la amiază, pe aleea din faţa Liceului Tehnologic din centrul oraşului.

În ciuda ploii, un mare număr de cadre didactice şi elevi din cele patru unităţi de învăţământ liceal din localitate au fost prezenți la această tradiţională „bursă” a învăţământului. Au fost reprezentate cu pliante, broşuri şi alte materiale de prezentare a ofertelor educaţionale: Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, Liceul Teoretic „Petru Maior”, Liceul Tehnologic şi Liceul Teoretic „Kemény Zsigmond”. Fiecare şcoală a ieşit cu ceva în faţă. Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” s-a prezentat cu oportunităţile de care dispune, Liceul Teoretic „Petru Maior” a scos în evidenţă proiectele de parteneriat, atrăgând atenţia participanţilor şi printr-o prezentare grafică şi artistică mai deosebită, Liceul Tehnologic s-a remarcat cu oferta educaţională profesională, iar Liceul „Kemény Zsigmond”, cea mai modernă unitate de învăţământ din municipiu,  promovează legătura între multiplele valori culturale ale regiunii Câmpiei Transilvaniei. Toate liceele dispun de condiţii bune de studiu şi practică, desfăşurând activităţi extraşcolare de mare interes, stabilind legături de prietenie şi colaborare cu şcoli similare de peste hotare (cazul Liceului Teoretic „Petru Maior”, inclus în proiectul „Erasmus”). Cei de la Liceul Tehnologic au expus şi produsele de cofetărie şi confecţiile realizate în laboratorul de patiserie şi în atelierele proprii, iar liceenii de la  „Petru Maior” au popularizat revista şcolii, „Condeiul gândului”. Fiecare instituţie de învăţământ din Gherla, pe lângă prezentarea ofertelor educaţionale (profilul şcolii, numărul claselor, resursele materiale, programe educaţionale etc.) a venit şi cu propuneri inedite pentru anul şcolar 2019-2020. De fapt, acesta a şi fost scopul organizării acestui târg.

Ţinând cont că această acţune anuală este adresată elevilor absolvenţi ai claselor a VIII-a, la târgul de la Gherla au fost prezenţi şi reprezentanţii unor şcoli gimnaziale din mediul rural, din Mintiu Gherlii, de exemplu. Deci, activitatea desfăşurată marţi, la amiază, a avut un scop informativ, deosebit de util pentru absolvenţii claselor a VIII-a, dar şi pentru părinţii şi profesorii lor.

Szekely Csaba

Articole din aceeasi categorie