Târgul Mamprenoarelor, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Câteva zeci de mame antreprenor din Cluj-Napoca, Iași, București, Ploiești, Alba Iulia și Timișoara se vor afla, la sfârșitul acestei săptămâni (5-6 mai) la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, pentru prima ediție a Târgului Mamprenoarelor – eveniment organizat de Comunitatea Mamprenoare și Handmade Transilvania, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj Napoca și BT Mic.

„Când o mamă vinde un produs făcut de ea, banii merg direct în creșterea și educarea copiilor ei, susțin cheltuielile familiei și de multe ori susțin și alte familii, ale furnizorilor sau ale distribuitorilor. E un lanț care funcționează doar dacă micile afaceri ale femeilor antreprenor din România sunt cunoscute și recomandate, și este poate cel mai important dintre motivele care au dus la organizarea Târgului Mamprenoarelor, la Cluj-Napoca” – precizează organizatorii.

Potrivit acestora, mamele antreprenor vor prezenta comunității clujene produsele și serviciile lor, dar și poveștile personale din spatele acestor afaceri, în cadrul unui program bogat și creativ, cu surprize și pentru cei mici și pentru cei mari. În cele două zile ale târgului între orele 10:00 – 20:00, vor avea loc o serie de ateliere practice: de la gătit sănătos, aranjamente florale, împâslit lâna și până la ateliere de educație financiară pentru copii, dar și prezentări pe teme precum: sănătatea esențială a familiei, contribuția terapiilor complementare, precum Bowen și Naturopatie, la sănătate, prezentare de produse naturale de îngrijire corporală și curățenie. De asemeni, publicul va putea lua parte la un atelier de decoupage pentru adulți și copii și va asista la o paradă a modei cu rochițe pentru fetițe intre 0-4 ani. Pe tot parcursul târgului vor avea loc shooting-uri profesionale pentru copii, într-un cadru special amenajat, dar și sesiuni de pictură pe față și pe ipsos, demonstrații de măiestrie și chiar de terapii.

„Târgul Mamprenoarelor este doar punctul culminant al unei serii de întâlniri sub titlul generic Zilele Mamprenoarelor, programate în perioada 3-6 mai 2018, la Cluj-Napoca. Astfel, în 3 mai va avea loc workshopul «Și mămică, și antreprenor de succes», axat pe Educație și Atitudine pentru Succes și dedicat femeilor (mămici sau nu) care își doresc să intre în comunitate pentru a-și clarifica sau dezvolta ideea de afacere, și o petrecere pentru familiile de antreprenori care se întâlnesc la Cluj Napoca. În 4 mai va avea loc cel de-al doilea workshop, «Și mămică și manager de succes», dedicat membrelor mai vechi ale comunității, care dețin deja afaceri mici aflate în diferite stadii de dezvoltare, în cele mai diverse domenii: de la mici ateliere de produse hand-made, până la avocați, psihologi, terapeuți, nutriționiști, comunicatori, poeți, designeri florali și ciocolatieri” – precizează organizatorii.

Fondată în urmă cu  doi ani de către Alina Bota, mamă, antreprenor, economist, cu experiență de peste 18 ani în domeniul financiar-bancar, Comunitatea Mamprenoare este un Business Hub & Accelerator pentru mamele care își doresc dezvoltarea unei afaceri proprii care să le permită să devină independente financiar. Comunitatea are acoperire internațională, cu comunități locale conduse de manageri locali în București, Iași, Cluj-Napoca, Ploiești, Timișoara, Alba Iulia ș.a.

M. T.

Articole din aceeasi categorie