Tânăr din Cluj, arestat în dosarul privind cauza de evaziune fiscală adusă statului german

Un clujean de 30 de ani a fost arestat de Curtea de Apel Cluj în cauza privind infracţiunile de evaziune fiscală cu maşini prin care s-a adus un prejudiciu de 21.300.000 de euro statului german. Cristian Vlad Riza urmează să fie predat autorităţilor din Germania pentru a fi tras la răspundere. IPJ Cluj a anunţat că în cursul zilei de miercuri, poliţiştii au continuat percheziţiile pe raza judeţului Cluj, fiind identificaţi 35 de suspecţi. ‚’În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate și ridicate, în vederea expertizării, înscrisuri și documente contabile, zeci de laptopuri, PC – uri, telefoane mobile, tablete și alte dispozitive electronice.
De asemenea, au fost găsiți aproximativ 100.000 de lei și 30.000 de euro într-o locație din județul Cluj, care au fost indisponibilizați în vederea continuării cercetărilor. În cauză a fost aplicată și măsura asiguratorie a sechestrului judiciar asupra a opt imobile din județele Cluj și Alba’’, a anunţat IPJ Cluj. În această cauză instrumentată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj sunt cercetate zeci de persoane pentru infracţiuni de spălare a banilor comise pe teritoriul statului german. Potrivit IPJ, persoanele în cauză au utilizat societăţi comerciale de tip „firmă fantomă” din România, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia şi Austria. Prin interpunerea acestor societăţi comerciale în lanţul tranzacţional se crea aparenţa efectuării unor livrări intracomunitare de autovehicule second – hand deşi în realitate vânzarea se realiza către persoane fizice din România şi, în acest mod, societăţile comerciale din Germania s-au sustras de la plata TVA.
Cercetările continuă în acest caz pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, pentru documentarea întregii activități infracționale și recuperarea prejudiciului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

C.P.

Articole din aceeasi categorie