Tânăr de 21 de ani, reținut pentru infracțiuni rutiere

Polițiștii rutieri au reținut un tânăr depistat la volanul unui autoturism, care nu a oprit la semnalele acestora și care a fost implicat, ulterior, într-un accident rutier cu pagube materiale. Tânărul nu avea permis de conducere și se afla sub influența alcoolului.

„La data de 19 februarie, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dej au dispus reținerea unui tânăr, în vârstă de 21 de ani, din Dej, cercetat pentru infracțiuni rutiere. În fapt, la data de 17 februarie, în jurul orei 00:50, în timp ce conducea autoturismul pe raza municipiului Dej, tânărul s-a intersectat cu un echipaj de poliție pe strada 1 Mai, căruia nu i-a acordat prioritate de trecere. Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, însă tânărul și-a continuat deplasarea până pe strada Horea, unde a intrat în coliziune cu un autovehicul parcat. Anterior coliziunii, tânărul a fi lăsat autovehiculul fără control, sărind pe bancheta din spate” – informează IPJ Cluj.

În urma controlului, polițiștii au stabilit că acesta nu avea permis de conducere. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat că se afla sub influența alcoolului, având o concentrație de peste 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la unitatea medicală pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge.

Acesta este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fapte prevăzute de Codul penal. Cel în cauză urmează a fi prezentat magistraților pentru dispunerea altor măsuri preventive.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie