Tânăr care falsifica adeverințe medicale pentru elevi, pentru motivarea absențelor, reținut de polițiști

Un tânăr bănuit de săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, a fost reținut de polițiștii de investigare a criminalității economice.

„La data de 5 martie a. c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat două percheziții domiciliare pe raza municipiului Cluj-Napoca, pentru documentarea activității infracționale a unui tânăr în vârstă de 18 ani. Conform probatoriului administrat, începând cu anul 2016, cel în cauză ar fi falsificat adeverințe medicale, prin crearea sau utilizarea tipizatului unor adeverințe similare cu cele eliberate de medicii de familie și contrafacerea ștampilelor și parafelor, în scopul utilizării acestora de către elevi, pentru motivarea absențelor. Din datele deținute până în prezent, s-a reținut că tânărul ar fi comercializat astfel de înscrisuri în rândul elevilor de la unitățile de învățământ de pe raza municipiului Cluj-Napoca” – informează IPJ Cluj.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate și ridicate sisteme informatice, imprimantă, tipizate de adeverințe medicale necompletate sau adeverințe medicale care aveau aplicate ștampile și parafe.

În baza probatoriului administrat, s-a dispus reținerea tânărului pentru 24 de ore, iar la data de 6 martie, Parchetul de pe pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

D.S.F. 

Articole din aceeasi categorie