Sute de tone de fructe şi legume au fost vândute la Zilele Recoltei

Organizată pentru a cincea oară de Asociaţia Produs de Cluj, entitate subordonată Consiliului Judeţean Cluj, şi Primăria Municipiului Cluj-Napoca, sărbătoarea „Zilele Recoltei”, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, a însemnat, în cifre, aproximativ 200 de expozanţi şi circa 400 de tone de fructe şi legume comercializate.
Cu toate că vijelia de duminică seara a scurtat programul ultimei zile a târgului şi a produs pagube materiale, sunt de remarcat mobilizarea şi spiritul de întrajutorare extraordinare ale celor implicaţi în desfăşurarea târgului, care au limitat proporţiile distrugerilor şi au evitat rănirea persoanelor prezente în târg la acea oră.
„Chiar dacă la finalul evenimentului natura a ţinut să ne demonstreze că nu oamenii sunt deasupra vremurilor, considerăm că ne-am atins scopul propus, acela de a oferi clujenilor ocazia de a achiziţiona cantităţile dorite de fructe şi legume proaspete şi de cea mai bună calitate. Varietatea produselor expuse pe standuri vorbeşte de la sine despre hărnicia micilor fermieri şi despre bogăţia pământului bine lucrat şi îngrijit, ne demonstrează că suntem capabili să producem fructe şi legume de calitate şi că ne putem asigura necesarul în acest domeniu. E nevoie doar de locuri în care aceşti întreprinzători să îşi prezinte produsele, ceea ce noi ne străduim să asigurăm. Vreau să felicit toţi expozanţii prezenţi la Zilele Recoltei pentru că, prin munca lor, au făcut posibilă organizarea acestei sărbători şi pentru felul în care au reacţionat în faţa naturii dezlănţuite, astfel că pagubele înregistrate nu contabilizează şi persoane rănite”, a declarat domnul Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Articole din aceeasi categorie