Sute de infirmiere, brancardieri, laboranţi şi tehnicieni au protestat în faţa mai multor spitale din Cluj-Napoca

Unul dintre cele mai mari proteste a avut loc în faţa Spitalului Clinic Judeţean, unde aproximativ 400 de persoane au protestat şi au scandat lozinci prin care cereau dreptul la un salariu decent.

“Vrem dreptate pentru sănătate”, “Olguţa, nu uita, sănătatea nu-i a ta” sau “Munca noastră, sănătatea voastră” au fost doar câteva dintre lozincile scandate.

Protestatarii au scos afară şi un pat de spital pe care a stat întinsă o asistentă, în timp ce celelalte persoane care o înconjurau aveau în mâini hârtii cu diferite mesaje.

“Nemulţumirile sunt în general legate, pentru că foarte mulţi angajaţi din sănătate nu au fost cuprinşi pe această lege. Mă refer la biologi, chimişti, personal TESA. Pe de altă parte mi se pare o nedreptate să facă o dezbinare în echipa noastră, pentru că noi suntem şi medici şi asistente. Cea mai mare nemulţumire a noastră este că nu s-au acordat drepturi salariale tuturor angajaţilor din sănătate. Şi aici mă refer la infirmieri, biologi, brancardieri, laboranţi, personal TESA. Noi nu putem să muncim unii fără ceilalţi”, a declarat Ani Nicoară, lider de grupă în cadrul SANITAS Cluj.

Membrilor de sindicat din cadrul SANITAS li s-au alăturat şi cei din sindicatul Solidaritatea Sanitară, al căror reprezentant a afirmat că vor susţine calendarul de proteste stabilit de colegii lor.

“Motivele pentru care suntem aici sunt că s-au creat disensiuni la anumite categorii, prin Legea 153. (…) astăzi până la ora 11 avem această acţiune de solidarizare cu cei de la Sanitas, pentru această grevă de avertisment. Am ales un program de proteste pe care noi îl numim inteligent, ca să nu punem în pericol viaţa şi activităţile medicale care au importanţă pentru cei pe care îi îngrijim”, a spus Ovidiu Rusu, vicepreşedinte al sindicatului Solidaritatea Sanitară Cluj.

Protestele s-au desfăşurat în cadrul mai multor spitale din oraş, printre care cele mai importante fiind Institutul Inimii “Nicolae Stăncioiu” Cluj-Napoca, Spitalul de Recuperare, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul Municipal, Clinica Medicală 3.

Articole din aceeasi categorie