Sute de controale, percheziții și verificări pentru combaterea delictelor silvice

Polițiștii din țară, sub coordonarea Direcției de Ordine Publică a Poliției Române, au efectuat, în perioada 8-14 februarie, 820 de acțiuni și controale în trafic, în fondul forestier național și în locuri de depozitare și comercializare a materialului lemnos.

„Peste 820 de obiective (exploatări forestiere, instalații de depozitare, ocoale silvice, structuri subordonate) au fost verificate, fiind constatate 137 de infracțiuni în domeniul silvic și s-au aplicat 2.178 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 850.000 de lei (dintre acestea, 449 la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice). 97 de persoane sunt cercetate în dosarele penale întocmite” – informează IGPR.

Potrivit sursei citate, acțiunile au avut ca rezultat confiscarea sau indisponibilizarea fizică a 1.000 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 195.000 de lei. De asemeni, s-a dispus confiscarea sau indisponibilizarea a 28 de ferăstraie mecanice, zeci de topoare, securi și a 20 de autovehicule, tractoare și atelaje hipo.

În acțiuni au fost angrenați și lucrători ai Gărzii Forestiere.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie