Sute de acţiuni operative pentru combaterea traficului de droguri

În primele şase luni ale acestui an, Poliţia Română a desfăşurat peste 500 de acţiuni operative în domeniul combaterii traficului de droguri şi peste 1.200 de percheziţii domiciliare, în cadrul cărora au fost destructurate 28 de grupări infracţionale organizate.

„Poliţia Română are ca prioritate diminuarea infracţionalităţii în domeniul drogurilor şi a criminalităţii conexe, prin reducerea traficului de droguri pe piaţa internă şi internaţională, urmare a cooperării interne şi internaţionale. Strânsa cooperare a Poliţiei Române cu instituţiile de aplicare a legii la nivel naţional (DIICOT, SRI) s-a concretizat printr-o reacţie promptă ce a condus la destrămarea unor grupări infracţionale complexe. În numeroase cazuri, ofiţerii antidrog au colaborat cu instituţiile de aplicare a legii din ţări europene, dar şi cu agenţiile din Statele Unite ale Americii”  – informează IGPR.

Potrivit sursei citate, în prima jumătate a acestui an au fost desfăşurate 545 de acţiuni operative pentru combaterea traficului de droguri şi 1.206 de percheziţii. Au fost destructurate 28 de grupări infracţionale organizate, formate din 251 de persoane, care au fost trimise în judecată. 152 dintre persoanele trimise în judecată au fost arestate. Au fost, astfel, întocmite 284 de rechizitorii pe linie de combaterea traficului de droguri.

Poliţiştii descoperit 33 de culturi ilegale de droguri (dintre care 30 indoor) şi au ridicat, în vederea confiscării, peste 156 de kilograme de droguri (dintre care 50 kg de droguri de risc) şi 11.818 comprimate.

Au fost instituite sechestre asiguratorii pe 1.602.939 lei, 477.605 euro, 3.136 dolari, pe bunuri şi mărfuri, 21 de arme de foc şi 229 de bucăţi de muniţie. Valoare totală a măsurilor asigurătorii instituite a fost de 4.279.000 de lei.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie