Supraveghere video în comuna Iclod

Edilii comunei Iclod sunt deosebit de grijulii şi răspunzători în privinţa asigurării ordinii şi siguranţei pe raza celor cinci sate componente. De asemenea, administraţia locală depune eforturi mari şi pe linia menţinerii disciplinei civice.

Printre măsurile luate în ultima perioadă se află instalarea unui număr de 32 camere supraveghere video, care monitorizează intersecţiile şi trecerile de pietoni şi alte zone importante pentru siguranţa cetăţenilor. Iclodul se află printre primele localităţi rurale din  judeţ unde se  montează camere de supraveghere. Dacă în marile oraşe deja există de mult astfel de instalaţii, în mediul rural iniţiativele prind contur abia acum. Important e că Primăria comunei Iclod poartă grija locuitorilor celor cinci sate componente, dar şi a celor care trec prin aşezarea de pe Valea Someşului Mic. Deja a apărut un caz pe monitor, rezolvat până la sfârşit de organele de Poliţie. Iată că monitorizarea satelor cu camerele  de supraveghere are efectul scontat. Bine ar fi ca toate localităţile rurale să dispună de astfel de aparate, ar fi numai şi numai în slujba cetăţenilor. Iclodul constituie un exemplu pozitiv în această privinţă.

Astfel de iniţiative au şi edilii municipiului Gherla, unde se doreşte extinderea supravegherii video a punctelor strategice şi a intersecţiilor de drumuri de pe raza oraşului. Principalele instituţii şi obiective economice deja au în dotare astfel de monitoare.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie