Suntem campioni europeni la scumpirea locuinţelor

Preţul locuinţelor în zona euro a crescut cu 4,5%, iar în Uniunea Europeană cu 4,7% în primul trimestru din 2018, comparativ cu perioada similară din 2017, un avans mai mare fiind înregistrat în România, unde preţul locuinţelor a crescut cu 6,6% în ritm annual. Potrivit datelor publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat), în rândul statelor membre, cele mai mari creşteri anuale ale preţurilor la locuinţe în primele trei luni din acest an au fost raportate în Letonia (cu 13,7%), Slovenia (cu 13,4%), Irlanda (cu 12,3%) şi Portugalia (cu 12,2%), în timp ce preţurile au scăzut în Suedia şi Italia (ambele cu 0,4%) şi Finlanda (cu 0,1%).

Comparativ cu trimestrul patru din 2017, preţurile locuinţelor au crescut cu 0,7% în Uniunea Europeană şi cu 0,6% în zona euro, în perioada ianuarie – martie 2018. În rândul statelor membre, cele mai mari creşteri trimestriale ale preţurilor la locuinţe au fost raportate în Letonia (cu 7,5%), Ungaria şi Slovenia (ambele cu 4,4%) şi Portugalia (3,7%), iar cele mai semnificative scăderi au fost raportate în Malta (cu 4,7%) şi Suedia (cu 0,8%). România a fost peste media europeană a scumpiriulor, cu un avans trimestrial de 2,1%, în perioada ianuarie – martie 2018.

Articole din aceeasi categorie

One Response to Suntem campioni europeni la scumpirea locuinţelor

  1. Zub

    Imbecil trebuie să mai fie cineva pentru a se băga sclav la bancă pentru 30 de ani!

    Vine ea și „corecția” ( a se citi tunsul oilor ). Se vor trezi că datorează mai mult decît valorează, bașca mulți își vor pierde și serviciile. Apoi să te ții, vaiete.