Submarin german, descoperit în largul coastelor daneze

DPA
Un submarin german din al Doilea Război Mondial, care a fost scufundat cu două zile înainte de încheierea conflagraţiei în Europa în 1945, a fost descoperit în largul coastelor daneze.
U-3523 a fost cel mai modern submarin operat de Marina germană din epocă, potrivit specialiştilor de la Sea War Museum Jutland.
Acest submarin a fost scufundat în apropiere de Skagerrak, o localitatea din extremitatea nordică a Peninsulei Iutlanda, partea continentală a Danemarcei, după ce a fost lovit de bombele de adâncime lansate de un avion britanic din clasa B24 Liberator, pe 6 mai 1945.
Cu o zi înainte, trupele germane aflate în Danemarca, nord-vestul Germaniei şi Olanda s-au predat. Submarinul, operat de un echipaj alcătuit din 58 de membri, încerca să părăsească acea zonă. Nicio persoană aflată la bordul submarinului nu a supravieţuit.
Submarinul german a fost găsit la o adâncime de 123 de metri. Prora este îngropată în nisipul de pe fundul mării, în timp ce pupa este ridicată la 20 de metri deasupra fundului marin.
Autonomia de deplasare îi permitea submarinului U-3523 să străbată fără să iasă la suprafaţă întreaga distanţă care separă Europa de America de Sud.

Articole din aceeasi categorie