Studenţi UBB, premiaţi la „Youth Innovation Competition on Global Governance”

Studenţi clujeni ai Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au obţinut rezultate remarcabile la competiţia internaţională „Youth Innovation Competition on Global Governance”, desfăşurată, în perioada 7-11 iulie, la Nazarbayev University, în Astana, Kazakhstan.

Echipa clujeană, formată din studenţii de anul III Călin-Ioan Rus, Dorin-Lucian Giurgi şi George-Cristian Ioan, coordonaţi de lect. dr. Veronica Rebreanu, a participat la competiţie sub numele de BBU Law RO. Premiul pentru Best Performance Player („cel mai bun parcurs individual”) a fost acordat studentului clujean Călin Rus, iar premiul pentru Most Valuable Project („cel mai valoros proiect din competiţie”) a fost acordat studentului Cristian Ioan, în urma elaborării şi prezentării unui proiect realizat în cadrul unei echipe internaţionale.

„Performanţa este una notabilă, având în vedere că studenţii români au concurat cu studenţi de la universităţi prestigioase, precum Harvard University, Imperial College London sau Peking University, dar şi că printre participanţi s-au regăsit, pe lângă studenţi de nivel licenţă, masteranzi şi doctoranzi” – se precizează într-un comunicat al UBB, remis, marţi presei.

Lansată în 2007, la Universitatea Fudan din Shanghai (China), şi sponsorizată de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Youth Innovation Competition on Global Governance este un eveniment care are ca obiective crearea unui cadru de discuţii între tineri, pe teme de interes global, şi motivarea acestora spre a se dedica rezolvării unor probleme ce privesc guvernarea globală şi dezvoltarea durabilă. Competiţia este interdisciplinară, menită să aducă împreună tineri din domenii de studiu cât mai variate (jurişti, economişti, politologi, ingineri, sociologi, psihologi, specialişti IT etc.), care trebuie să dezvolte, într-un termen scurt (trei zile), noi proiecte pe o temă dată.

Tema din acest an pentru proiectul celor zece echipe mondiale a fost „Digital Solutions for Affordable Energy” („Soluţii digitale pentru o energie accesibilă”).

M. T.

Articole din aceeasi categorie