Studenţi la UMF Cluj, adepţi ai ideologiei organizației teroriste Daesh, expulzaţi din România

Poliţiştii de imigrări au depistat doi cetăţeni germani, studenţi la UMF Cluj, declaraţi indezirabili. Aceştia au fost îndepărtaţi de pe teritoriul României, pe numele lor fiind instituite consemne de nepermitere a intrării în ţara noastră, pe o perioadă de 10 ani.

„La data de 1 martie, poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Cluj, împreună cu poliţiştii din cadrul IPJ Cluj – Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au desfăşurat o acţiune în scopul identificării şi depistării a doi cetăţeni germani, declaraţi de Curtea de Apel Bucureşti indezirabili pe teritoriul României pentru o perioadă de 10 ani. În baza activităţilor întreprinse, poliţiştii au depistat cu operativitate cele două persoane, un bărbat şi o femeie, în vârstă de 23, respectiv 21 de ani, pe raza municipiului Cluj-Napoca. Ulterior, în aplicarea sentinţelor instanţei de judecată, poliţiştii de imigrări au îndepărtat, sub escortă, cele două persoane, de pe teritoriul ţării noastre. La ieşirea din ţară, pe numele acestora au fost instituite consemne nominale de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă de 10 ani” – informează Serviciul pentru Imigrări al judeţului Cluj.

Cei doi cetăţeni germani, dintre care unul de origine siriană, erau studenţi la UMF Cluj. Ei au fost declaraţi indezirabili pe o perioadă de 10 ani, ca urmare a măsurilor specifice întreprinse de către Serviciul Român de Informaţii, întrucât derulau activităţi care, „potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri la adresa securităţii naţionale” – după cum se precizează într-un comunicat al SRI.

„M.B. și N.R. au intrat în atenția Serviciului nostru în cursul anului 2016, întrucât derulau activități care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri la adresa securității naționale. Aceștia au parcurs un proces rapid de (auto)radicalizare și au aderat la ideologia organizației teroriste Daesh, manifestând o predispoziție spre violență. M.B. și N.R. au derulat activități de propagandă și îndoctrinare religioasă, cu scopul atragerii unor coreligionari din România spre ideologia jihadistă. Mai mult, pe parcursul șederii în România, cei doi au prospectat ideea de a călători în Siria, cu scopul de a se alătura Califatului Daesh” – se precizează în comunicatul SRI.

„Urmare a măsurilor specifice întreprinse de către Serviciul Român de Informaţii în cooperare cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi Inspectoratul General pentru Imigrări din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi ca urmare a sesizării Curţii de Apel Bucureşti, de către organele abilitate (…) s-a dispus declararea ca persoane indezirabile pentru România a celor doi cetăţeni germani, M.B. şi N.R., unul dintre ei de origine siriană, pentru o perioadă de 10 ani” – arată SRI.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie