Studenţi „de poveste”: Bianca TĂMAŞ

Bianca Tămaş este masterandă în anul II la secţia Publicitate şi PR, linia engleză, în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării. Recent, Bianca şi-a lansat cea de-a treia carte, „Anuţă dragă”, în care rememorează povestea de dragoste dintre bunicii ei din Huedin. Lansarea volumului a avut loc în incinta Muzeului Etnografic al Transilvaniei, iar cu această ocazie au vorbit apreciativ despre carte nume importante ca Tudor Sălăgean, Radu Ţuculescu, Alexandru Jurcan, Ion Mureşan şi Vasile George Dâncu.

Acest eveniment a reprezentat pentru Bianca un examen de maturitate, pe care l-a trecut cu brio. Plăcerea de a scrie a apărut încă de pe băncile liceului, prima carte, „Când cerul era pe sfârşite”, publicând-o în clasa a XII-a, în aceasta făcându-şi loc gândurile ei din perioada adolescenţei. A doua carte, „Bere şi pantofi cu toc”, conţine poeme în proză şi a apărut în anul 2014. Talentul de scriitoare şi l-a perfecţionat pe parcursul studenţiei, în cadrul specializării de Jurnalism al FSPAC. Tot în această perioadă, a început să scrie în presa clujeană, pe blogul ei https://tamasbianca.wordpress.com/ sau la diverse publicaţii online. În prezent, Bianca lucrează ca reporter la o televiziune locală din Cluj, dedicându-şi majoritatea timpului profesiei de jurnalist.

Acum, îi pare rău că nu mai are suficient timp să se implice ca voluntar, ca în perioada studenţiei, deoarece, fiind o fire altruistă, simte nevoia să-i ajute pe cei din jur. Atunci când timpul i-a permis acest lucru, s-a implicat deplin în cadrul unor festivaluri de teatru şi film, cât şi la Festivalul Internaţional de Carte Transilvania sau Festivalul Internaţional de Muzică şi Artă Transilvania. Fire artistică, Bianca a fost atrasă de teatru, făcând parte dintr-o trupă de amatori timp de şapte ani. Din acest motiv, oricât de ocupată este în prezent, ţine să fie fidelă unui grup de oameni frumoşi care se ocupă de realizarea Festivalului Naţional de Teatru STAGE şi să-i ajute pe cât de mult posibil.

Cine o cunoaşte pe Bianca sau îi citeşte blogul poate să recunoască în ea profilul unei visătoare care îşi doreşte să coloreze lumea în culori doar de ea ştiute. Continuăm să o urmărim şi pe viitor, aşteptând să ne surprindă plăcut, precum a făcut-o şi până acum.

Adrian Mleşniţe

Articole din aceeasi categorie