Străzile şi pieţele municipiului Gherla, supravegheate video

Încet-încet, municipiul Gherla se aliniază marilor oraşe şi în privinţa asigurării liniştii şi ordinii. Primul pas a fost făcut prin hotărârea montării unui număr de 40 de camere supraveghere video.

Dacă în comuna vecină, Iclod, asta s-a făcut încă toamna trecută, în oraşul armenilor doar la începutul acestui an s-a achiziţionat proiectarea şi furnizarea cu montaj a sistemului de supraveghere video. Primăria doreşte să țină sub control tot ce se întâmplă în localitate. În acest sens vor fi montate camere de supraveghere în mai multe puncte „fierbinţi” de pe raza urbei, dar nu numai acolo. În Piaţa Libertăţii,  (centru) două camere vor fi instalate pe un stâlp din faţa Catedralei Armeneşti şi tot două camere pe acoperişul Liceului Tehnologic (fosta Şcoala de Arte şi Meserii). De asemenea, astfel de măsuri vor fi luate în împrejurimile Gării CFR, Autogării, la trecerile de cale ferată, bifurcaţii de drumuri şi în cele patru cartiere de locuinţe. Nu au fost uitate nici şcolile şi grădiniţele, unde şi în prezent Poliţia în fiecare dimineaţă asigură circulaţia rutieră şi pietonală în condiţii bune. Spre lauda lor, la Gherla în ultimii ani nu au avut loc evenimente neplăcute în jurul unităţilor de învăţământ.

Valoarea procurării şi instalării acestor camere de supraveghere video este de 6 miliarde lei vechi, însă important e că Primăria Municipiului Gherla are astfel de iniţiative pe linia controlului respectării ordinii şi disciplinei rutiere. A şi fost nevoie de astfel de lucrări în perimetrul oraşului.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie