Ştiu cum îl cheamă pe Fraţii Grimm

Frumoase povestiri a scris băiatul ăştia! Instructiv-educative, pentru educaţie. Şi Pamela Andersen a scris frumos la copii, şi Petre Roman Ispirescu, mai ales atunci, când cu mineriada, jocul acela de-a baba-oarba cu bucureştenii.

Tanti Dăcilă, Vasilică, în aceeaşi ordine de idei, care-şi face nu numai partidul de poveste, dar şi pe toate femeile de sex opus, indiferent de culoarea la coafură blonde, şi Ţara, când vorbeşte (citeşte) în numele acesteia. Bruma de încredere ce-o mai aveam, s-a cam dus pe apa penultimei zile (nelucrătoare) a săptămânii. Deja se află în circulaţie un folclor diplomatic, că doar n-or fi diplomaţii acreditaţi cu IQ-ul în pantaloni scurţi…

În faţa unei mai mult decât groteşti evidenţe, se află doamne intelectuale cum este Alina Mungiu Pipidi vajnică apărătoare a lui Dăncilă Prepeleac, sau primăriţa generală, om în toată firea, care-i găseşte circumstanţe la restanţele neuronale.

Apropo de generali: o făcu din nou backhand domnul gen.(r) Ilie Năstase! Recidivist pitoresc, trăitor de multe decenii, dintr-o scurtă perioadă de glorie sportivă, caftangiu conjugal, pletos, cu o formă de protest capilară, face parte din categoria celor care au primit stele pe epoleţi, fiindcă au fost stelişti. Ce deosebire între scutieristul Năstase, uşor îmbibat cu alcool decuseară şi Ion Ţiriac, niciodată de aceeaşi parte a fileului. Lista e lungă pe timp de pace şi în vârful ei stă izmana administrativă nepedepsită, şi general şi doctor, ca o arătare suină (viu pe picioare), a ceea ce înseamnă democraţia românească lăbărţată, şleampătă şi cu o unghie, cea a degetului mic, lăsată în exces cheratinic, pentru activităţi de excavare a cerumenului nespălat.

În continuare, pe mijlocul drumului, cu antemergător sonorizat, trece o altă coloană oficială. Cine-i în otomobilul cu geamuri negre ca o zi de toamnă-n Videle?

Nem tudõm! Noi, românii, se pare că nu prea mai suntem de pe-acilea…

CORNEL UDREA

Articole din aceeasi categorie

6 Responses to Ştiu cum îl cheamă pe Fraţii Grimm

 1. lucien bolyai

  aventurile lui grimm / mai ceva ca gordon pym

 2. Albert Kalonji,Kassaiul de Sud

  Nasty ? Din balega de cal nu poți să faci pluș de culoare mov…

 3. Sardax

  D-na Dăncilă e foarte mulțumită. Și-a făcut analizele și are IQ negativ !!

 4. hungaroton

  Awesome ! Nice job !

 5. Clitocybe DeAlbata

  Excelent ! Tine-o tot asa !

 6. gerula

  Batrane, UDREA, pacat de varsta dumitale, la fiecare editorial, mancand atata borhot ranced.